„Dėmesio, pasitikrinę elektroninio pašto dėžutę, galite rasti naktį siųstus sukčių laiškus, prisidengiant Lietuvos policijos vardu, kuriame raginama susisiekti su „jais“ per 48 valandas bei susipažinti su laiško priedu.

Jei gavote sukčiavimus elektroninėje erdvėje vykdančių asmenų siųstą laišką, nedelsdami ištrinkite jį, o siuntėją blokuokite. Ateityje gavę tokio pobūdžio laiškus, visada juos vertinkite kritiškai, neatsakinėkite į juos, neatidarinėkite jokių nuorodų, neskambinkite nurodytais telefonais ir neatskleiskite jokių savo duomenų.

Visada atkreipkite dėmesį į siuntėjo elektroninio pašto adresą, Lietuvos policijos elektroninis paštas baigiasi „@policija.lt“. Šiuo atveju sukčių naudojamas el. pašto vardas , kuris niekuo nėra susijęs su Lietuvos policija.

Sukčiai kaskart bando Jūsų budrumą ir šį kartą atkreipkite dėmesį, jog vietoje „gavėjo vardas“ (kur turėtų būti nurodytas Jūsų elektroninis paštas), čia Jūs matote gudriai pavadintą kontaktų etiketę „news@policija.lt“ – o tai reiškia, kad sukčiai tiesiog pasinaudojo siuntimą keliems adresatams režimą, įtraukiant ir Jūsų el. paštą.

Nukentėjus nuo sukčių – praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – pranešė Lietuvos policija.