„Pasiekėm susitarimą, kad perkam dar keturis tokius dronus, tad Ukrainos artilerijos ugnį koreguos jau šešių Magylų eskadrilė.

Magyla-3 ir Magyla-4 keliaus į frontą iš karto su pirmosiomis dviem sesėm, o penktosios ir šeštosios teks palaukti du mėnesius.

Šešios Magylos – čia jau rimta. P.S. Estai jau patys savo paukščius vadina nebe EOS, o Magylom“, – feisbuke pranešė A. Tapinas.

Magyla – tai mitologinė valtų mirties deivė, Giltinės tarnaitė. Šitaip nuspręsta pavadinti dronus, o jų pilotavimo Ukrainos kariai-operatoriai dabar mokosi Estijoje.

Kaip teigia A. Tapinas, modernūs žvalgybiniai dronai EOS C-VTOL yra varomi elektra, todėl palieka minimalų šiluminį pėdsaką, pakyla ir leidžiasi, kur nori, lazeriu koreguoja taikinį ir atsiveda paskui save artilerijos audrą.

„Į eskadrilę estai dar pridės specialią anteną, kuri klaidina priešą maskuodama nutūpimo-pakilimo ir piloto buvimo vietas bei atsarginių detalių komplektaciją.

Naujo sandorio vertė – 660 000 eurų (dar 330 000 eurų jau sumokėti iš ankstesnio lėšų rinkimo Magyloms)“, – pridūrė A. Tapinas.

Šie estiški dronai taikinį gali užfiskuoti už 15 km, o vienu įkrovimu gali kraidyti iki 3 valandų – 50 km spinduliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)