„Svarstėme keturias alternatyvas ir norėdami pabrėžti, kiek svarbus Kaunui yra nacionalinio statuso mokslo ir inovacijų centras, „aukojame“ Nemuno salą. (...) Tokio dydžio mieste kaip Kaunas būtų tikslinga koncentruoti svarbius objektus miesto centre, ir ši sinergija su „Žalgirio“ arena, galbūt kada nors ateityje ir su Kongresų rūmais, su, manau, labai greitai pasikeisiančiu „Respublikos“ viešbučiu sukurs urbanistinį centrą“, – BNS sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Konkreti vieta, kur saloje galėtų įsikurti mokslo centras, būtų parenkama surengus architektūrinį konkursą. Prieš tai Švietimo ir mokslo ministerija turėtų nuspręsti, kad muziejus steigiamas Kaune.
Dėl modernaus mokslo ir inovacijų centro vietos Kaunas varžosi su Vilniumi, šis jam vietą yra numatęs Saulėtekio mokslo centre.

Kaip BNS anksčiau yra sakęs Vilniaus mero patarėjas Albertas Lakštauskas, ši vieta pasirinkta dėl jos mokslinio konteksto.

„Apsistojome prie tos vietos, kuri apsvarstyta buvo ir galimybių studijoje, - tai Saulėtekio alėjoje. Tai yra Vilniaus universiteto lyderystės rezultatas, jie skiria konkrečiai sklypą, atsiranda bendra sąveika su teritorija, kuri turi daug mokslo objektų“, - kalbėjo jis.

Pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje savivaldybių atstovai pristatys savo parengtas vizijas dėl muziejaus galimybių įsikurti viename ar kitame mieste. Dėl galutinės muziejaus vietos tikimasi apsispręsti dar šiemet.

Radus partnerių versle, muziejus duris galėtų atverti 2018-2019 metais.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galėtų susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, jame būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės.

Moksleiviams svarstoma įrengti modernias laboratorijas, sudaryti galimybę centre stažuotis mokytojams.

Projektui finansuoti norima pasitelkti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę.