Šiame portale rašoma, kad suleidus vakciną po oda į kūną patenka „grafeno“ ir kitų medžiagų, kurios yra matomos ultravioletinėje šviesoje ir ateityje nuo COVID-19 pasiskiepiję bus paveikiami 5G antenų sleidžiamomis bangomis.

Šios melagienų svetainės pateiktame tekste yra naudojama daug tarpusavyje nesusijusių terminų, kuriais siekiama suklaidinti patiklų skaitytoją, pseudomoksliniais paaiškinimais bandoma „sujungti vakcinų ir 5G ryšį“.

Pavyzdžiui, šio internetinio puslapio rašinyje naudojami tokie moksliniai teiginiai, kaip „hidrogelis, PGR, mRNA lipidų apvalkalai, membranos, išsišakojančios antenos, 5G“ ir t.t. Minėtame melagingmae straipsnyje taip pat parinktos su realybe niekuo nesusijusios iliustracijos, niekuo nepagrįstos įvairios skaičių kombinacijos, mikroskopu daryti vaizdai ir nuotraukos be jokios nurodytos oficialios autorystės.

Melagienas skleidžiantis anoniminis portalas paranormal.lt sistemingai pateikia su realybe ir tiesa nieko bendro neturinčią informaciją.

Dauguma tekste nurodytų internetinių nuorodų jas atidarius nuveda į jų pačių puslapyje anksčiau publikuotą melagingą turinį arba į kitų „paranormalių ir pseudomokslinių naujienų" svetaines, taip pat ir užsienio veikėjų kuriamus melagienų tinklaraščius.

Vienas iš pavyzdžių melagienos pavyzdžių atrodo taip: „Patvirtinant „Moderna“ vakcinos mikroskopijos tyrimą, apie kurį čia pranešė JAV medicinos mokslininkai, internete pasirodė vaizdo įrašas su vokiškais subtitrais, kuriame „Pfizer“ vakcinos lašai rodomi per mikroskopą (…) ir matomas stulbinantis mažyčių švytinčių kietųjų dalelių telkinys, judantis ir sudarantis tinklus tarpusavyje, o paskui išsiskleidžiantis į kristalizuojančių ir išsišakojančių į antenas panašių struktūrų tinklu. Kristaliniai tinklai, kurie susidaro kūno skysčiuose po mRNA vakcinos ir pačioje vakcinoje (…) atrodo kaip nano aukšto dažnio antenos“.

Melagienas skleidžiantis anoniminis portalas paranormal.lt sistemingai pateikia su realybe ir tiesa nieko bendro neturinčią informaciją.

Šios svetaitės kūrėjai pateikė ir tokią pseudomokslinę išvadą: „Grafeno antenos egzistuoja ir buvo tiriamos Mančesterio universitete, kuriame veikia Nacionalinis grafeno institutas ir atliekami išsamūs grafeno tyrimai. Įrodyta, kad skysto grafeno kristalai spontaniškai susidaro esant išoriniam magnetiniam laukui. Įrodyta, kad elektriniai laukai keičia grafeno kristalinę struktūrą. Taigi šių keistų koloidinio grafeno struktūrų susidarymo priežastis buvo išorinis magnetinis laukas. Tačiau kas nutiks, jei laukas bus elektromagnetinis, skleidžiamas 5G bokštų? Kas nutiks, jei apšviesite grafeno odą ultravioletine šviesa? Ar palaimintas QR kodas bus rodomas ant dešinės rankos ir kaktos? Kol kas niekas nežino atsakymo į šiuos klausimus, bet laukite“.

Melagienas skleidžiantis anoniminis portalas paranormal.lt sistemingai pateikia su realybe ir tiesa nieko bendro neturinčią informaciją.
Melagienas skleidžiantis anoniminis portalas paranormal.lt sistemingai pateikia su realybe ir tiesa nieko bendro neturinčią informaciją.

Delfi Melo detektorius pabrėžia, kad interneto melagienas skleidžiantis portalas paranormal.lt savo svetainėje nepateikia jokių oficialių rekvizitų, adreso, taip pat jame nenurodomi šio portalo darbuotojų vardai ir pavardės, jų kontaktai, todėl puslapyje pateikta anoniminė informacija negali būti laikoma patikima ir objektyvi.

Vakcinų sudėtis viešinama, oficialiai patvirtintas saugumas

Kiekvienos vakcinos nuo COVID-19 sudėtis yra skelbiama viešai. Visą informaciją apie tai, kas įeina į kiekvienos vakcinos sudėtį galima rasti apsilankius Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos interneto svetainėje.

Nė vienos vakcinos ingredientų sąraše neįrašytas grafeno oksidas. Kad „Pfizer / BioNTech“ vakcinos sudėtyje nėra grafeno oksido patvirtino ir su „Politifact“ žurnalistais susisiekusi „Pfizer“ atstovė Jerica Pitts.

Visos šiuo metu vartoti patvirtintos vakcinos nuo COVID-19 įvykdė būtinus klinikinius bandymus, kuriais buvo įrodyta, kad jos yra efektyvios ir saugios naudoti žmonėms. „Pfizer / BioNTech“ kurtos vakcinos bandymuose dalyvavo daugiau nei 43 tūkst. žmonių.

Be to, JAV maisto ir vaistų agentūra rugpjūčio 23 dieną pranešė apie pilnai patvirtintą „Pfizer / BioNTech“ vakcinos saugumą.

Kaip praneša „Bloomberg“, iš viso pasaulyje jau suleista daugiau nei 3,46 milijardo COVID-19 vakcinų dozių.

Vakcina Pfizer / BioNTech jau pripažinta JAV maisto ir vaistų administracijos.

Kas iš tiesų yra grafenas?

Kaip Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje rašo elektromechanikos mokslų daktaras Vilhelmas Skominas, grafenas – tai vienaatomis plokščias anglies atomų, susijungusių sp2 ryšiu į tankios sanglaudos dvimatę, korinę, šešiakampę (benzeno pavidalo) kristalinę gardelę, sluoksnis. Lengviausiai grafenas įsivaizduojamas kaip šešiakampių akučių mazguose išsidėsčiusių anglies atomų atominių matmenų tinklelis.

Grafenas yra kai kurių anglies atmainų (grafito, fulereno) pagrindinis struktūros elementas. Pvz., grafitas susideda iš daugybės sukrautų vienas ant kito grafeno sluoksnių (1 mm storio grafite yra 3 milijonai grafeno sluoksnių).

Jis taip pat gali būti laikomas kaip begalinio dydžio aromatinio junginio molekulė, susidariusi iš plokščiųjų policiklinių aromatinių angliavandenilių. Grafenas turi didelį elektronų ir skylių judrį kambario temperatūroje, panašų į grafito šilumos laidumo koeficientą; laikoma, kad tai stipriausia žinoma medžiaga. Grafenas gaunamas epitaksinio auginimo, silicio karbido redukavimo 1100 laipsnių Celsijaus temperatūroje, cheminio nusodinimo iš garų fazės, daugkartinio mechaninio grafito kristalo išsluoksniavimo būdais.

Grafenas – perspektyvi medžiaga daugelyje technikos sričių. Dėl dvimatės struktūros grafenas yra puikus jutiklis, galintis efektyviai aptikti adsorbuotas molekules; dėl didelio elektrinio ir šiluminio laidumo ir mažų triukšmų juo galima pakeisti varį integrinių grandynų kontaktuose; iš grafeno gali būti gaminami liečiamieji ekranai, fotovoltiniai elementai, šviesos diodai, didelės talpos elektros kondensatoriai, atominių matmenų tranzistoriai ir kita.

Už grafeno atradimą A. Geimas ir K. Novosiolovas 2010 apdovanoti Nobelio fizikos premija.

Galimas šalutinis poveikis po vakcinacijos

Pasiskiepijus bet kuria iš šių vakcinų daliai žmonių gali pasireikšti trumpalaikis sveikatai nepavojingas šalutinis poveikis. Pavyzdžiui, skausmas, paraudimas ir patinimas injekcijos vietoje, galvos, raumenų ir sąnarių skausmas, nuovargis, karščiavimas, šaltkrėtis. Šie simptomai būdingi ir pasiskiepijus kitomis vakcinomis, pavyzdžiui, nuo gripo.

Šalutinis poveikis pasireiškia todėl, kad vakcina sukelia žmogaus organizmo imuninį atsaką. Minėti simptomai reiškia, kad jūsų imuninė sistema mokosi, kaip ateityje aptikti ir sunaikinti koronavirusą. Šalutinis poveikis įprastai praeina per 1–2 dienas.

Sąsajos su 5G ir magnetiniais laukais yra melagienų skleidėjų fantazija, kuria siekiama kiršinti visuomenę ir daryti negiamą įtaką kovojant su pasauline koronaviruso pandemija. Visos šiuo metu vartoti patvirtintos vakcinos nuo COVID-19 įvykdė būtinus klinikinius bandymus ir jose nėra grafeno.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)