Savo atradimą tyrėjai pavadino „Homerio Simpsono genu“, populiaraus animacinio serialo, kuriame pasakojama apie nesusivokusį amerikietį iš išgalvoto Springfildo miestelio, pagrindinio personažo garbei.

Pranešime, kuris buvo publikuotas leidinyje „Proceedings of the National Academy of Science“, pasakojama, kad eksperimento metu pelės, kurioms buvo neutralizuotas RGS14 genas, ėmė daug geriau įsiminti objektus, kuriuos tyrėjai įdėdavo į jų narvą ir greičiau rasdavo išėjimą iš labirinto. Kaip praneša „NEWSru Israel“, mokslininkai spėja, kad RGS14 genas riboja pelių gebėjimą įsiminti ir mokytis.

Tyrėjai pabrėžė, kad „Simpsono geną“ turi ir žmonės.

Tyrimui vadovavęs Johnas Hepleris pažymėjo, kad mokslininkai iškėlė labai svarbų klausimą – kodėl pelės ir žmonės turi geną, nuo kurio jie tampa kvailesni. Jis pridūrė, kad galbūt kol kas mokslininkai nemato viso vaizdo ir gali paaiškėti, kad RGS14 yra svarbus smegenų genas, kurį „išjungus“ sutrinka smegenų signalų, susijusių su mokymusi ir informacijos įsiminimu, pusiausvyra.

Mokslininkai teigia, kad RGS14 geno neutralizavimas nesukelia pelėms regimų kančių, tačiau neatmeta galimybės, kad keičiasi jų smegenų funkcijos, tačiau šiuolaikinis mokslas to kol kas negali išsiaiškinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)