Nenustatyto vyro, kurį vietos gyventojai vadina Stonemanu Willie’iu, palaikai laidojimo namuose „Auman’s Funeral Home“ eksponuojami nuo pat jo mirties 1895 m. lapkričio 19-ąją.

Smulkus vagišius iškeliavo anapilin vietos kalėjime dėl inkstų nepakankamumo, o jo kūną netyčia mumifikavo tanopraktikas, eksperimentavęs su naujais balzamavimo metodais. Kadangi nusikaltėlis policininkams prisistatė išgalvotu vardu ir pavarde, tikroji jo tapatybė liko neatskleista, o pareigūnams nepavyko susisiekti su vyro artimaisiais.

Nenustatyto vyro, kurį vietos gyventojai vadina Stonemanu Willie’iu, palaikai laidojimo namuose „Auman’s Funeral Home“ eksponuojami nuo pat jo mirties 1895 m. lapkričio 19-ąją. Stop kadras

„Niekada nemaniau, kad kada nors sulauksiu šios akimirkos! Kai buvau vaikas, visi eidavo pasižiūrėti mumijos kaip kokio cirko išsigimėlio. O dabar sakysiu paskutinį žodį! Nors nežinome jo tikrojo vardo, jis tapo legenda. Man labai patinka legendos, bet visgi jis buvo žmogus. Turėjo tėvą ir motiną, draugų ir artimųjų, apie kuriuos nieko nenutuokiame“, – sakė vietos istorikas Charlesas J. Adamsas III, tarsiantis paskutinį žodį per mumijos laidotuves.

Policijos pareigūnams ieškant Stonemano Willie’io šeimos, laidojimo namų darbuotojai pamėgino jį balzamuoti, bet paskui paprašė valstijos leidimo pasilikti kūną ir stebėti eksperimentinės balzamavimo technikos veiksmingumą.

Nenustatyto vyro, kurį vietos gyventojai vadina Stonemanu Willie’iu, palaikai laidojimo namuose „Auman’s Funeral Home“ eksponuojami nuo pat jo mirties 1895 m. lapkričio 19-ąją. Stop kadras

Praėjus daugiau nei 100 metų, laidojimo namų darbuotojai, pasitelkę šiuolaikines technologijas ir kruopščiai išanalizavę istorinius dokumentus, regis, nustatė Stonemano Willie’io tapatybę ir jo tikrąjį vardą atskleis laidojimo ceremonijos metu. Visą šią savaitę gyventojai galės paskutinį kartą pamatyti mumiją, tapusią neatsiejama Readingo istorijos dalimi, o šeštadienį, spalio 7 d., ji bus palaidota vietos kapinėse. Ant antkapio bus išgraviruotas tikrasis Stonemano Willie’io vardas.

„Čia dirbu tik 10 metų, o Willie’is eksponuojamas jau 128-erius. Jis neabejotinai yra žymiausias šių istorinių laidojimo namų „klientas“.

Mums nepatinka jį vadinti mumija, bet tai yra teisingas terminas klinikiniu požiūriu. Jis tapo tokia įžymybe, kad visi jį vadina tiesiog bičiuliu Willie’iu. Tiesą sakant, anksčiau jo pasižiūrėti ateidavo netgi mokinių grupės. Ar galite įsivaizduoti? Vieną dieną ateinate į mokyklą, ir mokytoja jus nusiveda į laidojimo namus, kur eksponuojama mumija.

Šiandien tai visiškai nesuvokiamas dalykas, bet kadaise buvo normali praktika“, – teigė laidojimo namų „Theo C. Auman Funeral Home And Crematory“ darbuotojas Kyle'as Blankenbilleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją