Dėl B-21 kūrimo Jungtinių Valstijų karinėms oro pajėgoms (USAF) bendrovė pasirašė sutartį dar 2015 metais. Nuo to laiko visą orlaivio gamybą gaubė paslaptis.

Bet ši paslaptis netrukus bus atskleista. Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos patvirtino, kad B-21 bus pristatytas gruodžio 2 dieną „Northrop Grumman“ gamykloje Palmdeilyje, Kalifornijoje.

„B-21 Raider“ pristatymas bus istorinis momentas mūsų oro pajėgoms ir tautai“, – pareiškime sakė oro pajėgų štabo viršininkas generolas Charles Q. Brown, Jr.

Apie B-21 galimybes ar konfigūraciją žinoma labai nedaug. Remiantis JAV karinių oro pajėgų informacija, B-21 galės skraidyti tiek su įgula, tiek ir kaip bepilotis orlaivis. Bombonešį bus galima apginkluoti tiek tiek konvenciniais, tiek branduoliniais ginklais.

Be to, teigiama, kad šis nematomas bombonešis galės vykdyti žvalgybos, stebėjimo, elektroninių kovų misijas, pavyzdžiui, trikdyti radarų ir ryšių sistemas.

B-21 Raider. USAF nuotr

Bendrovės pareiškime „Northrop Grumman Aeronautics Systems“ sektoriaus viceprezidentas ir generalinis direktorius Dougas Youngas teigė: „B-21 – tai novatoriškų technologijų ir meistriškumo produktas. Šį orlaivį kasdien kuria tūkstančiai žmonių, o šis rezultatas parodo jų atsidavimą ir įgūdžius“.

Pareiškime teigiama, kad „Northrop Grumman“ gamykloje yra šeši B-21 bandomieji orlaiviai. JAV karinės oro pajėgos planuoja, kad pirmasis „Raider“ skrydis įvyks 2023 metais, tačiau pareigūnai dar nepaskelbė tikslių datų.

Vieno orlaivio kaina sieks 639 mln. JAV dolerių (2019 metų skaičiavimais).

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)