Iš kamieninių ląstelių mėsos juosteles generuojantys mokslininkai įsitikinę, kad jie gali sukurti produktą, kuris yra identiškas tikram mėsainiui.

Dirbtinės mėsos kultivavimo procesas yra toks imlus darbui, kad galutinis produktas, kurio laukiama pasirodant po aštuonių mėnesių, kainuos apie 250 000 eurų (daugiau nei 860 000 litų).

Tačiau mokslininkai tikisi, kad, pagaminę savo pirmą sumuštinį su mėsa, jie sugebės taip padidinti gamybos mastą, kad vėliau pavyks gaminti įperkamus mėsos produktus.

Masinė jautienos, kiaulienos, vištienos ir avienos gamyba laboratorijose galėtų patenkinti nuolat didėjantį pasaulinį mėsos poreikį – manoma, kad per ateinančius 40 metų jis padvigubės – ir sumažinti gyvulininkystės aplinkai daromą žalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)