Dalį misijai reikalingų lėšų pavyko gauti sutelktinio finansavimo keliu – per svetainę „Campfire“, kurioje apsilankę idėjos rėmėjai iš viso skyrė 1 833 680 jenų (apytikriai 14 tūkst. eurų), rašoma portale „IFLScience“.

Projektas vykdomas bendradarbiaujant su „Interstellar Technologies“ (IST), civilinė skrydžių į kosmosą įmonė, siekianti padidinti kosmoso pasiekiamumą ir mažinanti paleidimo į orbitą įkainius.
„Tenga“ „krovinį“ numatyta paleisti liepos–rugpjūčio mėnesiais iš Hokaido kosmodromo. Konkrečią dieną lems oro sąlygos.

Vykdant misiją ketinama panaudoti IST MOMO raketą, pajėgią nugabenti krovinius į 100 kilometrų aukštį. Tradiciškai laikoma, kad būtent nuo šios ribos prasideda kosmosas.

Tenga raketos paleidimo projekto sumanytojai užsibrėžė įvykdyti tris užduotis. Pirmoji – perduoti į kosmosą tūkstantį rėmėjų žinučių. Antroji – paleisti į kosmosą Tenga robotą ir jo kompanioną – šuniuko pavidalo „Egg“ masturbatorių. Būtent juos „Tenga“ ir pamėgins susigrąžinti į Žemę. Pagaliau, kompanija sukūrė unikalią masturbatoriaus „Tenga Cup“ versiją, kurios paskirtis – rinkti duomenis apie sąlygas kosmose.

Sekso žaislus Japonai siųs į kosmosą. Asociatyvi Scanpix/Wikipedia/Tenga nuotr.

Pagrindinis „Tenga“ tikslas ganėtinai ambicingas: įmonė siekia tapti pirmąja, pasiūlysiančia masturbavimosi priemonių, kuriomis būtų galima naudotis kosmose. Į būsimus gaminius, tikėtina, bus įdiegta vakuuminė sistema, kurios paskirtis – pašalinti iš įrenginio lubrikantą ir spermą. Vadinasi, kosminiai sekso žaisliukai veiks panašiai kaip kosmose naudojami tualetai, pašalinantys ir į specialią vietą perkeliantys kietos konsistencijos ekskrementus.

„Tenga“ raketa nuskraidins į kosmosą žinutes nuo mūsų fanų ir projekto rėmėjų. Tai meilę ir laisvę šlovinančios žinutės nuo įvairiose pasaulio šalyse gyvenančių, įvairias religijas išpažįstančių, įvairaus amžiaus, įvairių lyčių ir įvairios seksualinės orientacijos žmonių“, – portalui „IFLScience“ sakė „Tenga“ prezidentas Koichi Matsumoto.

„Dar turiu pasakyti, kad nuo tada, kai įmonė buvo įkurta, tvirtai tikėjau, jog kada nors kosmose atsiras milžiniškas gaminių poreikis. Seksualumas ir su juo susiję poreikiai yra natūraliai mums būdingi, todėl norėjau pasinaudoti per atsitiktinę pažintį su IST įkūrėju ponu Horie atsiradusia proga ir žengti pirmą žingsnį kosminių gaminių kūrimo keliu. Gal kada nors pavyks sukurti tokį daiktą, kurį, pavyzdžiui, NASA norėtų įtraukti į savo kosminius projektus“, – kalbėjo K. Matsumoto.

Sekso žaislus Japonai siųs į kosmosą. Asociatyvi Scanpix/Wikipedia/Tenga nuotr.

Ryšys tarp kosmoso ir sekso yra gana specifinis ir baisiai sudėtingas. Duomenų apie lytinę sveikatą būnant kosmose kosmoso agentūros beveik nepateikia, ir šitai kelia nerimą. Labai svarbu suvokti, kad lytinė sveikata yra vienas iš bendros žmogaus sveikatos aspektų, ir kada siekiama sukurti galimybių, leidžiančių žmogui ganėtinai ilgai prabūti kosmose, lytinės sveikatos ignoravimas atrodo ne tik absurdiškai, o netgi pavojingai.

„IFLScience“ reporteris pakalbino mokslininkę Eleanor Armstrong bei lietuvaitę Akvilę Terminaitę, dizainerę iš „EXO-MOAN Studio“. Jos vienu balsu patikino, kad bandymai nutiesti tiltą tarp sekso ir kosmoso nėra visiška naujovė: juk buvo ir sovietinių masturbavimosi kosmose priemonių, taip pat sukurtas dviem skirtas kostiumas, teikiantis galimybę užsiimti seksu nesvarumo sąlygomis.

„Pastarąją sutelktinio finansavimo akciją derėtų laikyti šiokios tokios panašių akcijų, susijusių su galimybėmis užsiimti seksu kosmose, istorijos tąsa.

Sekso žaislus Japonai siųs į kosmosą. Asociatyvi Scanpix/Wikipedia/Tenga nuotr.

Pavyzdžiui 2015-aisiais „Pornhub“ pamėgino inicijuoti (deja, nesėkmingai) „Indiegogo“ kampaniją, turėjusią įgalinti pornografijos kūrimą kosmose. Kadangi valstybinės kosmoso agentūros nėra suinteresuotos remti seksualinio turinio, galbūt visuotinės sutelktinio finansavimo akcijos, skirtos privačiai organizuojamoms kosminėms misijoms paremti, galėtų tapti tokių projektų įgyvendinimo pamatu“, – sakė „IFLScience“ kalbintos ekspertės.

„Stebina tai, kad pasirinktas vaginos imitatorius („fleshlight“ tipo masturbatorius – sekso žaisliukas, skirtas peniui), nors didžiąją seksui skirtos technikos asortimento dalį sudaro vibratoriai vaginoms ir klitoriams stimuliuoti. Pasirinkimą veikiausiai lėmė tai, kad kosmosas dažniausiai siejamas su vyriškumu, militarizavimu (vadinasi, iš prigimimo vyriškos lyties ir heteroseksualios orientacijos asmenimis). Labai įdomu, ar šis specialiai kosmosui pritaikytas sekso žaisliukas pasiteisins“, – kalbėjo A. Terminaitė ir E. Armstrong.

Įdomu yra ir tai, ar šita misija pakeis požiūrį į ryšį tarp sekso ir kosmoso, ir jei pakeis, tai kaip. Galbūt netrukus sužinosime, ar iš tiesų dangus – tai jau riba sekso žaisliukams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)