Sąmokslo teorijomis dažnai besidalinantis internautas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino įrašu, kuriame neva perprato COVID-19 ligos pavadinimo kilmę. „CovID-19 = Certificate Of Vaccination IDentification by Artificial Intelligence“, – rašo jis. O komentaruose prideda ir lietuvišką versiją: „CovID-19 = Dirbtinio Intelekto Vakcinacijos IDentifikavimo Pažymėjimas“.

Toks įrašas leidžia manyti, kad tikrai pandemija buvo suplanuota, juk net pavadinimas išsišifruoja. Tačiau toks mąstymas tėra sąmokslo teorija. Ši sąmokslo teorija taip pat teigia, kad žmonės bus sekami skiepų pagalba.

Melaginga informacija

Melas

Delfi jau ne kartą paneigė įvairias sąmokslo teorijas, kurios vis bandė rasti paslėptą prasmę COVID-19 ligos pavadinime.

Tikroji pavadinimo kilmė yra kur kas aiškesnė ir paprastenė nei kai kurie žmonės nori manyti.

Kaip skelbiama Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) kartu su „Unicef“ ir Tarptautine raudonojo kryžiaus draugija sudarytame buklete, skirtame informuoti pasaulio mokyklų mokinius apie naująjį koronavirusą ir pasaulį ištikusią pandemiją, ligos pavadinimą COVID-19 iš tiesų sudaro keturi žymenys.

„CO“ reiškia korona (angl. „corona“), „VI“ – virusą (angl. „virus“), o raidė „D“ – anglišką žodį „disease“, reiškiantį ligą. Skaičius 19 žymi 2019 metus, kada ir buvo užfiksuoti pirmieji susirgimų naujuoju koronavirusu atvejai.

Šaltiniai:

  • https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/key-messages-and-actions-for-covid-19-prevention-and-control-in-schools-march-2020
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)