Viena teorija byloja, kad maždaug prieš 6000 metų pradėjus Europos ir Šiaurės Afrikos užkariavimą indoeuropiečių kalbų platinimą pradėjo klajokliai Kurganų raiteliai iš Azijos stepių

Tačiau kiti ekspertai mano, kad mūsų kalbos pagrindas atsirado Turkijoje, o plito su žemdirbyste.

Russelas Gray‘us (Raselas Grėjus) ir Quentinas (Kventinas) Atkinsonas iš N.Zelandijos Aucklando universiteto tvirtina, kad jų analizė, besiremianti evoliucinės biologijos principais, neprieštarauja Anatolijos žemdirbystės teorijai. Jų tyrimas išspausdintas žurnale „Nature“.

Jų tyrimo rezultatus pakomentavo farmacijos bendrovės „GlaxcoSmithKline“ bioinformatikos padalinio darbuotojas Davidas Searlsas (Deividas Serlsas): jis sakė, kad N.Zelandijos mokslininkai derino tarpusavy susijusias bendros šeimos kalbas ir lygino jas su žinomais istoriniais įvykiais.

„Panašu, kad prokalbė atsirado keliais tūkstantmečiais per anksti, kad jos išplatinimą būtų galima priskirti Kurganų raitėliams“, sakė D.Searlsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją