„Sojuz“ atsiskyrė nuo TKS po po penkių su puse mėnesio. Kapsulėje trys žmonės – Europos kosmoso agentūros siųstas vulkanologas vokietis Alexanderis Gerstas, rusas kosmonautas veteranas Maksimas Surajevas ir amerikietis pilotas bandytojas Reedas Wisemanas, prieš pirmąją savo misiją kosmose tarnavęs lėktuvnešyje.

„Sojuz“ kapsulė prieš nusileisdama sustingusiose Kazachstano stepėse įkaista beveik iki degimo. Tai didžiulis išbandymas kosmonautams. Ir nors žemę kapsulė palietė sukeldama dulkių debesį, NASA ir Baikonuro kontrolės centrai džiaugiasi: nusileidimas minkštas, o dar minkštesni miegmaišiai, į kuriuos įvyniojami kosmonautai, vos prieš kelias savaites TKS sėkmingai priėmę rusiškos raketos atgabentą krovinį, reikalingą tolesniam moksliniam darbui ir kasdieniam gyvenimui daugiau nei 400 km aukštyje sklendžiančioje stotyje.

Joje dabar liko trys kosmonautai iš Rusijos ir Jungtinių Valstijų, o dar trys, tarp jų ir moteris italė, turėtų iš Kazachstano Baikonuro kosmodromo išskrieti po poros savaičių.

TKS nuolatos gyvenama nuo 2000-ųjų. Ją bendrai valdo 15 valstybių, nes tik jungtinėms pajėgoms įkandama 100 mlrd. dolerių vertės tyrimų kaina.