„Tiksli nusileidimo diena ir laikas priklausys nuo techninių ir oro sąlygų, visgi laukiamas (erdvėlaivio) nusileidimo laikas – nuo penktadienio (gruodžio 3 d.) iki pirmadienio (gruodžio 6 d.)“, – rašoma oro pajėgų pranešime spaudai.

Automatiškai valdomas erdvėlaivis „X-37B“ buvo išskraidintas su raketa „Atlas 5“ balandžio 22 d. Nuo tada jis skraidė aplink Žemę ir atliko paslaptingą misiją. Daugkartinio erdvėlaivio misijos tikslas ir kaina laikomi paslaptyje.

Sprendžiant iš erdvėlaivio judėjimo danguje, spėliojama, kad erdvėlaivis tikrina eksperimentinių žvalgomųjų daviklių darbą prieš pradedant juos naudoti.

Daugkartinio naudojimo erdvėlaivį „X-37B“ pagamino kompanija „Boeing Phantom Works“. Erdvėlaivyje įtaisytas energiją generuojantis saulės baterijų rinkinys, „X-37B“ gali išbūti kosmose iki 270 dienų.

„X-37B“ yra 9 metrų ilgio, sparnų ilgis – 4 metrai, aukštis – 3 metrai, svoris – apie 5 tūkst. kilogramų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją