Nuo greitkelio, vedančio į Fanderbeilparką, matyti sunkus dūmų šydas, gaubiantis didžiausią Afrikos plieno gamyklą. Į pietryčius, netoli Ferenigingo miesto esanti „Lethabo“ anglių elektrinė, kurios pavadinimas reiškia „laimė“, gūdžiai išspjauna pelenus ir nuodingą sieros dioksidą. Dar toliau į pietus, už naftos chemijos gamyklos Sasolburge, gretimame rajone nuo ore tvyrančio vandenilio sulfido nuolat trenkia supuvusiais kiaušiniais.

Tuo metu, kai kas trečias Pietų Afrikos gyventojas yra bedarbis, gamyklos aprūpina gyventojus nuolatiniu darbu, tačiau jos taip pat išmeta tiek kenksmingų teršalų, kad Ferenigingas pagal kai kuriuos rodiklius yra labiausiai užterštas miestas pasaulyje.

Dėl toksinų Valio trikampyje kasmet fiksuojama šimtai ankstyvųjų mirčių, daugelį žmonių kamuoja kvėpavimo takų ligos. Ši situacija akivaizdžiai primena, kokią žalą gyventojų sveikatai daro pasaulio priklausomybė nuo plieno, naftos ir anglių, – ir su kokiais sunkumais susiduriama pereinant prie ekologiškos ekonomikos, jei dėl to nukenčia nuo senosios ekonomikos darbo vietų priklausančių darbuotojų pragyvenimas.