Gamtininkai sieks tokiais netradiciniais renginiais kaip nemokamos interaktyviosios „Eko Kelionės“, menine akcija - instaliacija „Eik teisingu keliu – Rūšiuok“ bei madų šou „avanGArDi“.

Opi problema

„Gamtininkų dienų 2008“(GaDi 2008) pagrindinis akcentas: meninė akcija – instaliacija „Eik teisingu keliu – Rūšiuok“.

Ji vaizdžiai parodys Vilniaus miesto gyventojams kur gali nuvesti šiukšlinimas ir kaip rūšiavimas bei antrinis atliekų perdirbimas gali padėti išspręsti šią problemą.

Keturias dienas(gegužės 12-15 d.) V.Kudirkos(buvusi Savivaldybės) stovės didžiulis gaublys, link kurio ves du keliai: NErūšiavimo ir rūšiavimo.

NErūšiavimo kelyje vilniečiai išvys vis augančias ir augančias šiukšlių krūvas, kurios galiausiai užvaldys pasaulį, o rūšiavimo kelyje pamatys kokių veiksmų reikia imtis, kad visa tai sustabdytų. Taip pat vilniečiai galės išreikšti savo nuomonę apie antrinį atliekų perdirbimą pasirašydami ant tento.

Finalinę ketvirtąją akcijos dieną(gegužės 15 d.) specialiame ekrane gamtininkai rodys ir įvairias projekcijas susijusias su antrinių žaliavų panaudojimu.

Fotografuos

GaDi 2008 prasidės nuo Fotožygio, tema „Atliekos – juoda ir balta“. Gegužės 11 d. 17 val. dalyviai keliaus po Vilnių ir perteiks fotonuotraukomis savo požiūrį į atliekas. Tradiciškai GaDi atidarys gegužės 12 d. centrinėmis Vilniaus gatvėmis siausianti eisena nuo GMF link centrinių Vilniaus universiteto rūmų.

Aktyviam poilsiui

Gegužės 13 d. gamtininkai propaguos aktyvų gyvenimo būdą. Krepšinio mėgėjai nuo 12 val. varžysis įnirtingose grumtynėse dėl brolių bebrų Gadžių taurės, nebijantys paklysti Vingio parke nuo 16 val. grumsis orientacinėse varžybose „Pasiklydę bebrai“.

Neliks pamiršti ir šokių mėgėjai: 20val. GMF‘as virs klubu, kur penkias valandas vyks šokių minimaratonas „BioRitmai“.

Trečiadienį nuo 8 val, o ketvirtadienį nuo 9 val. visi norintys trauks į nemokamas interaktyviąsias “Eko- keliones”. Šiemet „Eko Kelionių“ dalyviai keliaus į Vilniaus vandens valymo įrenginius, Grigiškių popieriaus perdirbimo fabriką, plastmasės perdirbimo gamyklą „Polivektris“ bei didžiausią Baltijos šalyse elektroninių atliekų perdirbimo įmonę „EMP recycling“.

Kaip ir kasmet, trečiadienį(gegužės 14 d.) 18.30 val visi rinksis į Didžiąją auditoriją stebėti atkaklių „Protmūšio“ kovų bei pasivaržyti dėl trokštamų daiktų „Auksiniame aukcione“. O ketvirtadienį 18 val. visų lauks originalus bei išskirtinis madų šou „avanGArDI”. Jo metu dalyviai- konkursantai pristatys iš antrinių žaliavų sukurtas išskirtines drabužių kolekcijas.

Muzikos festivalis

Visus GaDi 2008 renginius vainikuos trečiasis siautulingas Gamtininkų dienų muzikos festivalis. Jis vyks gegužės 16 -18 d. Kernavėje. Visi autostopo fanatikai kviečiami dalyvauti GaDi "tranze" ir keliauti į festivalį autostopu. GaDi "tranzas" startuos 14 val. nuo GMF. Nenorintys vykti autostopu, kviečiami jungtis prie dviratininkų akcijos „Mink“ ir į festivalį važiuoti dviračiais.

Atvykusius 19 val. pasitiks GaDi himnas ir GMF muzikinio teatro pasirodymas. Muzikos festivalio metu siausime tiek su didžiojoje scenoje grosiančiomis grupėmis Katedra, Arbata, Sportas, Thundertale, IR bei kitomis, tiek su elektroninėje scenoje kibirkščiuosiančiais „elektrikais“ tokiais kaip Mikrokristal& Sym2(Rivers of Recordings/Minimal.lt), Walkman(Sutemos.net), Esse(Night Drive Music/Time Has Changed records).

Taip pat visų lauks ugnies teatro „Altaja“ užburiantis ugnies, muzikos ir šviesos spektaklis „Apokalipsė“, sportinės varžytuvės(futbolas, krepšinis) bei tradicinė šeštadieninė košė.

“Gamtininkų dienos” — tradicinė VU Gamtos mokslų fakulteto šventė, vykstanti jau 12 metų. Ją organizuoja aktyvi ir energinga fakulteto Studentų atstovybė (GMF SA).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją