Tiesa, iškilo viena problemėlė. Tikriausiai lengvai atspėsite, kas negerai: nuotrauka yra skaitmeninio montažo rezultatas. Remiantis tyrimą atlikusio tinklaraščio „Loch Ness Mystery“ duomenimis, nuotrauka pirmą kartą pasirodė birželio mėnesio viduryje „Facebook“ grupėje. Ją paskelbė grupės įkūrėjas Steve’as Carringtonas, informuoja sciencealert.com.

Vyro teigimu, nuotrauka buvo padaryta 2019 metų rugsėjo mėnesį, kai jis lankėsi prie Loch Neso ežero. Fotografuodamas ežerą, S. Carringtonas neva pastebėjo raibulius vandens paviršiuje, paskui pasirodė ir keistas padaras, kurį jis įamžino viename iš kadrų.

„Prisipažinsiu, kad netikiu Loch Neso pabaisos egzistavimu. Tiesą sakant, jeigu tame ežere ir yra koks nors padaras, viską galima paaiškinti logiškai, – Jungtinės Karalystės bulvariniam laikraščiui „The Mirror“ sakė jis. – Manau, jog nufotografavau šamą ar kokią kitą didelę žuvį.“

Paaiškėjo, jog nuotraukoje esantis gyvis iš tiesų yra šamas! Tiksliau – paprastasis šamas (Silurus glanis), 2018 metais sugautas Italijoje, Po upėje, žvejų Benjamino Gründerio, Kai Weberio ir Marcuso Brocko. Įspūdingasis laimikis svėrė apie 130 kilogramų, o jo ilgis siekė 268 centimetrus.

Paprastieji šamai pasižymi įdomia savybe: ant jų nugaros esančios dėmės yra unikalios tarytum pirštų atspaudai. Kaip jau nurodė akylieji „Twitter“ naudotojai, S. Carringtono šamo nugaros dėmių raštas yra lygiai toks pat, kaip ir sugauto Italijoje. Vaje.

„Loch Ness Mystery“ rašoma, kad S. Carringtonas dirba trimačio vaizdo dizaineriu. Tinklaraščio „Loch Ness Mystery“ autorius taip pat kruopščiai išnagrinėjo nuotraukas, kurias teigia padaręs S. Carringtonas, ir atkreipė dėmesį, jog metaduomenys sako visai ką kita.

Net jeigu nuotrauka iš tikrųjų būtų buvusi padaryta Loch Nese, hipotezė, jog ten gyvena milžiniškas šamas, buvo įrodyta kaip klaidinga praėjusiais metais. Atlikus išsamų ežero vandens tyrimą, nebuvo aptikta jokių šamų DNR pėdsakų.

Žinoma, tai nereiškia, kad Nesė neegzistuoja, tačiau svaresnių įrodymų teks palaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)