„Nukentėjo daugelis pastatų, pažeistas įstiklinimas. Šiandien temperatūra Čeliabinske yra -18, todėl priimtas sprendimas uždaryti visas mokyklas ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas“, - sakė Rusijos vyriausiasis sanitarijos specialistas Genadijus Oniščenko.

Paskutiniais Čeliabinsko spaudos tarnybos duomenimis, medicinos pagalbos dėl įvykio kreipėsi jau 950 miesto gyventojų. Du trečdaliai nukentėjusiųjų patyrė lengvus sužalojimus.

Kiek ankstesniais tos pačios tarnybos duomenimis, iš visų nukentėjusiųjų 159 yra vaikai. 31 pacientas gydomas ligoninėje, iš jų 12 vaikų. Greitosios pagalbos tarnyba priėmė 113 su meteoru susijusius iškvietimus, kiti pacientai į medikus kreipėsi savarankiškai.

„Beveik visų jų būklė vertinama kaip lengva ar vidutinio sunkumo“, - skelbia Rusijos Ypatingų situacijų ministerija. Įvykio pasekmėms šalinti ir vietai ištirti pakviesti 20828 žmonės, beveik 4000 transporto priemonių.

„Sunkiai sužalotų ir žuvusių nėra“, skelbia Čeliabinsko administracija.

Nukentėjo ir Čeliabinsko ligoninė

Sprogimo banga smarkiai apgadino ir Čeliabinsko apylinkės ligoninę - visiškai išmušta 150 langų, sugadinti 15 durų stiklo paketai, sulankstytos 5 metalinės durys, apgadinti apie 200 kv. metrų pakabinamų lubų, keliose vietose sugadinta elektros instaliacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)