Bendrovės „SpaceX“ ambicijos vien TKS aprūpinimu neapsiriboja – ji ketina pagaminti pačios didžiausios keliamosios galios šiais laikais naudojamą raketą-nešėją, sėkmingai kelia komercinius palydovus, bet turbūt pats ambicingiausias ir svarbiausias „SpaceX“ planas – sukurti vertikaliai pakilti ir nusileisti gebančią raketinę sistemą „Grasshopper“. Kol kas ši sistema yra aktyviai tobulinama – bandymų metu raketa geba pakilti vis aukščiau ir sėkmingai nusileidžia.

Paskutiniame bandyme antradienį, rugpjūčio 13 dieną, raketa „Grasshopper“ sistema sugebėjo pakilti į 250 m aukštį, nutolti per 100 metrų nuo pakilimo taško horizontaliai, o vėliau snaiperio tikslumu nusileido į pakilimo tašką – toks tikslumo demonstravimas yra be galo svarbus žingsnis „Grasshopper“ vystymo programoje. Bendrovės atstovai teigia, jog šiuo bandymu įrodytas „Grasshopper“ gebėjimas „atlikti agresyvesnius krypties keitimo manevrus, nei buvo bandyta ankstesniuose skrydžiuose“.

Pastarasis bandymas svarbus tuo, kad „Grasshopper“ sistema yra 10 aukštų pastato aukščio, tad išlaikyti jos stabilumą yra gana sudėtinga. Stabilumo ir valdymo užtikrinimas yra esminiai dalykai, kuriuos „SpaceX“ turi išsibandyti prieš pabandant milžinišku greičiu lekiančią raketą susigrąžinti į Žemę iš kosminės erdvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)