Manoma, kad mirtinos ligos bakterijas mokslininkai iš arčiau, nei norėtųsi galėjo „patyrinėti“ aukšto biologinio saugumo lygio laboratorijoje, po ne pagal protokolą atliktos bakterijų numarinimo procedūros.

CDC pareiškime rašoma:

Į tris CDC Roybal miestelio laboratorijas, neparengtas darbui su gyvomis B. Anthracis bakterijomis, buvo atgabenti ir tyrimams panaudoti galimai užkrečiami mėginiai. Darbuotojai, manę, jog mėginiuose esančios bakterijos numarintos, darbo metu nedėvėjo atitinkamos apsauginės aprangos.

Laboratorijų saugumo tyrėjai taip pat nustatė, jog tarp birželio 6 ir 13 dienų dviejose iš trijų laboratorijų juodligės sporos galėjo būti aerozolizuotos. Atlikti aplinkos tyrimai, laboratorijų ir koridorių valymo procedūros. Laboratorijos bus vėl atidarytos tuomet, kai bus nustatyta, kad jose dirbti saugu.

CDC atstovas Tomas Skinneris pareiškė, jog šiuo konkrečiu atveju infekcijos rizika yra „labai maža“. Tačiau jis pridūrė, kad „laikantis papildomo atsargumo, CDC imasi agresyvių priemonių norint apsaugoti visų galimai susidūrusių su bakterijomis asmenų sveikatai užtikrinti, taip pat – profilaktinio gydymo antibiotikais“.

CDC taip pat užtikrino, kad visuomenės sveikatai šis incidentas grėsmės nekelia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)