NASA informuoja, kad bet koks dangaus kūnas, skriejantis iki 193 mln. kilometrų atstumu nuo Žemės yra artimas objektas, o bet koks greitai judantis ir arčiau nei 7,5 mln. km pro Žemę praskriejantis objektas laikomas potencialiai pavojingu. NASA mokslininkai skaičiuoja, kad asteroido susidūrimo su Žeme tikimybė yra itin menka ir realaus pavojaus nėra.

2007 FF1 kosminis kūnas yra apie 260 metrų ilgio ir 110 metrų pločio. Įsivaizdavimui, tai yra maždaug 2-3 kartus didesnis už futbolo aikštę.

Asteroidas priklauso Apollo asteroidų klasei – tai kosminiai kūnai, kurių orbita yra aplink Saulę ir kertasi su Žemės orbitą. Iš viso skaičiuojama apie 15 tūkst. tokių objektų.

Asteroidas 2007 FF1. Virtual Telescope Project nuotr.

Kosminių kūnų stebėjimo svetainė „Virtual Telescope Project“ įamžino asteroidą dar kovo 24 dieną, kai šis buvo nuo Žemės nutolęs 11,6 mln. km.

Tai pirmas faktinis įrodymas, kad šis asteroidas praskries pro Žemės orbitą kaip kad ir buvo numatyta NASA skaičiavimuose.

Asteroidas. Asociatyvi nuotr.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)