„Ši kaukolė pasižymi legendiniu statusu, nes turbūt kiekvienas vaikas ar suaugusysis lengvai atpažintų šį dinozaurą. Tai vienas žinomiausių didžiųjų roplių“, – teigė aukcionų namų „Christie's“ pardavimo direktorius Hippolyte'as de la Feronniere.

Triceratopso kaukolė

Triceratopso kaukolė buvo rasta Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pietų Dakotos valstijoje, 1998 m. Vieno iš ankstesnių savininkų pavadinta „Baby Jane“, kaukolė vertinama 300–500 tūkst. eurų. 2021-aisiais „Christie’s“ aukcione Londone triceratopso kaukolė buvo parduota už iki šiol didžiausią sumą – 500 tūkst. svarų sterlingų.

Triceratopso kaukolė

„Dinozaurų kaulus apdorojame specialiomis medžiagomis, kad galutinai nesuirtų ir būtų galima juos eksponuoti tiek viešose, tiek privačiose kolekcijose, nes jie yra labai seni“, – sakė Hippolyte'as de la Feronniere.

Aukcione taip pat bus parduodama „Chanel“ vestuvinė suknelė, kurią 2014 m. sukūrė Karlas Lagerfeldas, ir civilinio kodekso knyga, asmeniškai priklausiusi Napoleonui Bonaparte’ui.

Triceratopso skeletas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją