Naujai atrastas dinozauras, pavadintas lot. Acheroraptor temertyorum, buvo tikrai gana didelis, dvikojis mėsos mėgėjas.

Šis dinozauras galėjo būti maždaug 3 metrų ilgio ir sverti apie 40 kg. Jis turėjo pailgą kaukolę, durkliškus, briaunuotus dantis, o jo kūnas greičiausiai buvo padengtas plunksnomis.

Acheroraptor temertyorum artimas pusbrolis yra Velociraptor, priklausantis dromaeosauridae šeimai, plėšriesiems dinozaurams.

Acheroraptor temertyorum dinozauro žandikaulio fosilija buvo rasta Montanoje, Hell Creek nuosėdinėje aplinkoje (angl. Hell Creek Formation), kurios uolienų amžius apima tokį geologinį periodą kaip Kreidos.

Ištyrę Acheroraptor temertyorum kaukolės dantis, paleontologai teigia, kad „duomenys rodo, jog plėšriųjų dinozaurų įvairovė Šiaurės Amerikoje sumažėjo prieš pat Kreidos periodo pabaigą“.

Acheroraptor suteikė mums išsamesnį vaizdą apie Šiaurės Amerikos ekosistemą, buvusią prieš pat masinį išnykimą, dar kitaip vaidinamą dinozaurų eros pabaiga“, - sako prof. Davidas Evansas iš Toronto universiteto, pagrindinis tyrimo autorius.- „Artimi Acheroraptor evoliuciniai ryšiai su maža grupe panašių rūšių iš Azijos, įskaitant ir Veolociraptor, rodo rūšies migraciją iš Azijos, kuri prisidėjo formuojant Šiaurės Amerikos dinozaurų bendruomenę iki pat Kreidos laikotarpio pabaigos“.

Pavadinimas Acheroraptor temertyorum reiškia „Acheronas grobuonis“.