Netoliese mokslininkams pavyko aptikti ir sargybos bokšto bei akmenų skaldyklos liekanas.

Archeologų vertinimu, radiniui yra apie 2100 metų, o statinio charakteristika leidžia teigti, kad kita jo dalis tęsiasi tolyn į Mongolijos teritoriją.

Dar viena 6 km ilgio Didžiosios kinų sienos dalis, pastatytos valdant Šiaurinei Ci dinastijai (550-577 metai pr. m. e.), buvo aptikta balandžio pradžioje Pekino apylinkėse.

Didžioji kinų siena yra architektūros paminklas, pradėtas statyti III amžiuje pr. m. e., valdant imperatoriui Cinšihuangdi.

Gynybinė siena, kurios bendras ilgis yra 6350 km, turėjo tarnauti kaip kraštinė šiaurinė galimos pačių kiniečių ekspansijos linija, saugoti vadinamosios Vidurio imperijos gyventojus nuo perėjimo prie klajokliško gyvenimo būdo ir susiliejimo su barbarais bei padėti konsoliduoti vieningą Kinijos imperiją.

Didžioji kinų siena – vienintelis iš kosmoso matomas Žemės statinys – yra Kinijos simbolis tiek patiems kinams, tiek užsieniečiams. Ties įėjimu į restauruotą statinio dalį galima pamatyti Mao Zedongo paliktą užrašą, kuris skelbia: „Jei nebuvai prie Didžiosios kinų sienos, tu – netikras kinas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją