Kilmė


„Tai jeigu yra DEBILU, te skiepijas! Zinau, jau girdejau, is neoficialiu saltiniu, sako, ne tik draudzia pasakoti, bet ir PASIRASYTI REIKIA, KAD TYLES!“ – sausio 22 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė viena moteris, kalba neredaguota.
Melaginga informacija

Kartu su šiais žodžiais moteris pasidalino ir ekrano nuotrauka, kurioje matomas tekstas. Tekste pasakoja istorija, neva ligoninėse po antro skiepo nuo COVID-19 „iškrito krūva medikų“, vardijama, kad vienos medikės neva ranka sutinusi, kitoms pakilusi temperatūra.

Įraše aiškinama, kad informacija davė vienas artimas asmuo. Toliau teigiama, kad: „Vienas iš medikų pasakė, kad aiškino valdžiai jog šie skiepai cheminiu pagrindu ir bus problemų,nes lietuviai kas liečia maistą ,jie naudoja daugiau tikrą ne sintetiką,skirtingai nuo amerikiečių ,kur cola,hamburgeriai ir t.t. Jū organizmai geriau prisitaikę prie hemijų ir šalutinių reakcijų mažiau...“, – teigia moteris, kalba neredaguota.

Melas


Ši melagiena mažai skiriasi nuo kitų, kurios plinta Lietuvoje – keliama baimė dėl COVID-19 vakcinų.

Pirmiausia, pakilusi kūno temperatūra ar patinusi skiepo vieta nėra kažkas pavojingo ar keisto. Tai įprasta šalutinė reakcija į skiepą. Tai nurodo ir pats „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos gamintojas. Informaciniame skiepo lapelyje nurodoma, kad karščiavimas ar patinimas injekcijos vietoje yra labai dažni šalutiniai poveikiai, jie gali pasireikšti daugiau kaip 1 žmogui iš 10.

Kita melagienos dalis – neva vakcina yra sukurta cheminiu pagrindu ir lietuviams netik, mat lietuviai – nevartoja sintetinių dalykų, kaip tai daro amerikiečiai.

Tai tikrų tikriausias melas. Visos vakcinos yra kuriamos laboratorijose, jose nerasite žolelių ar kitų dalykų, kuriuos laikytumėte „natūraliais“. Tačiau būtent jos, o ne žolelės, ir apsaugo nuo infekcinių ligų.

Štai kokia yra vakcinų sudėtis:

„Comirnaty“ sudėtis

  • Aktyvioji „Comirnaty“ medžiaga yra COVID-19 mRNA vakcina. Atskiedus vakciną, kiekviename buteliuke būna 5 dozės po 0,3 ml su 30 mikrogramų mRNA.
  • Kiti ingredientai: − ((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate) (ALC-0315) − 2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159) − 1,2-Distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine (DSPC) − cholesterolis − kalio chloridas − kalio dihidrogeno fosfatas − natrio chloridas − dinatrio fosfato dihidratas − cukrozė − injekcinis vanduo.


Tai, ką valgo žmogus (ar labiau sveiką, ar nesveiką maistą), nieko bendro neturi su galimu šalutiniu poveikiu.

Šaltiniai:

  • https://www.delfi.lt/sveikata/zinoti-sveika/kas-parasyta-i-lietuva-atvezamos-vakcinos-informaciniame-lapelyje-susipazinkite.d?id=86083643
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)