TV kritikai ir mokslininkai kartą jau buvo užsipuolę „Animal Planet“ ir kanalo prezidentę Marjorie Kaplan, ypač dėl „Ieškant didžiapėdžio“ laidos. Tada M. Kaplan sukosi iš padėties ir sakė, jog buvo „tyrinėjami slaptieji mūsų planetos kampeliai“, nors realių įrodymų nebuvo.

Atrodo, po tokio akibrokšto „Animal Planet“ turėjo nurimti, bet to nenutiko. Kodėl? Dėl mėgstančių fantazijas žiūrovų skaičiaus. Pirmąją undinių ieškojimo laidą „Undinės: Rastas kūnas“ matė net 3.4 milijonai JAV žiūrovų, naująją minėtos dokumentikos dalį dar daugiau – 3.6 milijonai.

„Animal Planet“, kaip teigiama, yra tokie akiplėšos, kad net mokslininkus pakeitė samdomais aktoriais, kas nėra labai sąžininga. Faktas, jog tai nėra mokslininkai, o tik aktoriai, buvo vos matomas laidos pabaigoje. Tai labiausiai ir žeidžia dokumentinių filmų kūrėjus, nes reikia žinoti ribą, kai yra naudojami aktoriai.

Savaime suprantama, kad „Animal Planet“ savo netikruose dokumentiniuose filmuose bando filosofuoti ir įvairiai viską interpretuoti, tačiau bet koks mokslininkas pasakys, kad undinių egzistavimo įrodymų nėra. Kaip ir apie didžiapėdžius Sniego žmones. Tai – kuo tikriausias žmonių kvailinimas.