Lauko stalai nukloti gardžiai kvepiančiais mieliniais blynais, itališkomis picomis bei saldžiais skanėstais viliojo net ir tuos, kurie į žvėryniečių Užgavėnes užsuko, eidami pro šalį. Tokį šventės šurmulį sunku praleisti – Neries krantinėje kelių šimtų metrų spinduliu aidėjo dainos, kurioms pritarė kelios dešimtys žmonių.

Žvėryniečių Užgavėnės

Šventėje buvo laukiami visi, norintys prisiminti senąsias tradicijas bei jas patirti naujame, miestietiškame formate.

„Graži šventė – Užgavėnės, kupina vaikystės tradicijų, kurių nesinori pamiršti. Anksčiau buvo įprasta jas švęsti, vykstant į mažesnius miestelius. Tačiau senąsias tradicijas galima prikelti ir
didmiesčiuose – su kaimynais, draugais, bendraminčiais susibūrus netoli namų, prisimenant savo vaikystės dainas, šokius“, – sako renginio iniciatorė, visuomenininkė Rasa Pavarienė.

Pasak jos, graži šventė įvyko aktyvios bendruomenės dėka. Visi prisidėjo, kas kuo galėjo – savo asmeniniais resursais, laiku, idėjomis.

„Vieni tvarkė krantinę, kiti organizavo kaukių gaminimo dirbtuves. Žvėryne įsikūrusi nuotraukų rėmelių parduotuvė padarė Morės karkasą. Vietos desertinė pasirūpino spurgomis, o picų namai – picomis. Prie bendro vaišių stalo prisidėjo ir netoliese gyvenanti romų bendruomenė“, – vardija organizatorė.

Žvėryniečių Užgavėnės

Pasak jos, tokie renginiai kuria daugybę viešų naudų. „Pažindami kaimynus, jų vaikus, kuriame empatija grįstą asmeninį santykį, saugesnę kaimynystę. Sakoma, jog turtingas esi tada, kai gali gyventi saugioje aplinkoje“, – įsitikinusi visuomenininkė.

Įvairiapusę šventės naudą pabrėžė ir kiti, į šventę atvykę gyventojai.

„Žmogus yra sociali būtybė, visuomet ieškanti panašių ir norinti priklausyti bendruomenei. Todėl verta investuoti į savo kaiminystę, kad jaustumeisi pilnaverčiu nariu – reikalingu, vertingu, galinčiu duoti arba gauti pagalbos, jei reikia. Tokios iniciatyvos kelia tik pačias teigiamiausias emocijas“, – mintimis dalinosi vaikų ligų gydytoja bei trijų vaikų mama Rūta Repečkienė.

Žvėryniečių Užgavėnės

„Nors Žvėrynas yra linksniuojamas kaip prestižinis rajonas, vis tik, dalis gyventojų gyvena skurdžiai, stokoja ne tik pramogų, bet ir kasdienio valgio. Mūsų bendruomenė – labai kontrastinga, ir tokių renginių, kurie mažintų socialinę atskirtį, mums reikia kuo daugiau. Nemažai turime gyvenančių senjorų, kuriems reikia paprastos pagalbos, žmogiškos atjautos“, – kalbėjo mikrorajono bendruomenės narys, verslininkas Simas Krasniakovas.

Žvėryniečių Užgavėnių šventėje iš viso apsilankė keli šimtai žmonių. Renginio akimirkos įamžintos fotografo Dariaus Kučio nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją