„Darbai Vingrių skvere vyksta, didžioji dalis projekte numatytų darbų yra atlikta, liko keli padailinimai ir papildomi darbai, susiję su medžių išsaugojimu, laiptų ties viršutinėmis terasomis sutvarkymu, papildomo drenažo buvusios vandenvietės įrengimu. Taip pat yra tvarkomi įvairūs defektai, kurių nepašalinus, negalėsime priimti objekto ir perduoti jį visuomenei naudoti”, – komentuoja Karolina Frolovienė, UAB „Vilniaus vystymo kompanija” Komunikacijos vadovė.

Atnaujinta gatvė šalia MO muziejaus tai 300 metrų ilgio pėsčiųjų takas su sutvarkytomis viešosiomis erdvėmis. Anksčiau čia buvo transporto jungtis, kuria miesto savivaldybė nusprendė atiduoti pėstiesiems.

Vilniaus vystymo kompanija” prognozuoja, kad atnaujinimo darbai gali pasibaigti jau vasaros pabaigoje. Šioje pėsčiųjų alėjoje buvo atnaujintos šilumos tinklų trasos, nutiesti lietaus bei nuotekų tinklai, taip pat įrengiamas papildomas drenažas vandens kaskadoms. Iš Mindaugo gatvės pusės atsivers nauja senamiesčio panoramos stebėjimo vieta.

Daugiau informacijos apie atsinaujinusią gatvę galima rasti čia.