„Karantinas buvo visiškai mus įkalinęs, negalėjome keliauti į kitas Europos šalis ir atsivežti senovinių daiktų. Mėgstu pati vykti į užsienio sendaikčių turgus ir rinktis, ieškoti, ką įdomaus galėčiau pristatyti lietuvių pirkėjams. Vasara buvo tikras išsigelbėjimas, daug keliavome, tad pirkėjams galėsime pasiūlyti įvairiausių naujienų, dar nematytų servizų, baldų. Puiku, kad tokia mugė vyksta Vilniuje. Tai tokia reta proga mums čia Lietuvoje visiems susitikti,“ – pasakojo mugės dalyvė Inga.

„Keliauju per visas muges Baltijos šalyse. Neseniai buvo Latvijoje, dabar Kaune. Ir galiu pasakyti, kuo daugiau tokių mugių, tuo mums visiems geriau. Lai sendaikčių mugės tampa gražia tradicija, kurią turi didžiosios Europos sostinės ar miestai. Šiose mugėse antikvarinių daiktų „medžiotojai“, šiaip įdomybių ieškotojai ar klientai, norintys išskirtiniu stiliumi ir daiktais puošti savo namus, būtinai kažką randa, puikiai praleidžia laiką. Tokios mugės tiek mums prekeiviams, tiek pirkėjams yra savotiška pramoga,“ – kalbėjo būsimos mugės prekeivis.

Mugės organizatoriai primena lankytojams, kad lauks visų su galimybių pasais, veidą dengiančiomis apsauginėmis kaukėmis, kad visi jaustųsi saugūs ir ramūs.

„Džiaugiamės, kad nepaisant pasaulį apėmusios pandemijos, tokie renginiai ir mugės sulaukia žmonių susidomėjimo. Žmonės pasiilgę bendravimo. Šiose mugėse jie gali neskubėdami vaikščioti, žvalgytis. Pardavėjai labai noriai pasakoja apie turimus daiktus, ką žino apie jų istoriją, iš kur vienas ar kitas daiktas atkeliauja, būtinai prieikite, paklausinėkite. Galbūt norėsite pratęsti to daikto gyvavimo istoriją savo namuose ar šeimoje,“ – pasakojo mugės organizatoriai.

Tarptautinė antikvarinių daiktų ir sendaikčių mugė Gariūnuose: spalio 8, 9, 10 d. – pagrindiniame pastate 0 aukšte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)