Nors piktavališkų žmonių netrūksta, Vilniaus miesto savivaldybė irgi nėra linkusi pasiduoti. Nors pagauti žmones, kurie vagia ar piešia grafičius kartais nėra lengva, palaikyti tvarką – būtina.

„Vilniaus savivaldybei priklausančiuose viešuosiuose tualetuose pasitaiko asocialių ir piktavališkų asmenų, kurie nėra linkę palaikyti švarą, neretai paišo grafičius ant tualeto sienų. Viešuosiuose neautomatiniuose tualetuose visu darbo laiku būna valytojos, kurios palaiko švarą ir tvarką. Automatiniuose viešuosiuose tualetuose budinčio darbuotojo nėra, tačiau tualetai yra valomi kasdien”, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Savivaldybė ne tik stengiasi užtikrinti ir palaikyti tvarką viešuosiuose tualetuose, bet ir svarsto įrengti naujus. Viešųjų tualetų tinklas bus plečiamas tose vietose, kur mieste yra daugiausia turistų.

„Planuojama plėsti viešųjų automatinių tualetų tinklą, ypač centrinėje miesto dalyje, kur toks poreikis dėl turistų srautų didžiausias. Tualetai taip pat bus įrengti Valakampių I ir Valakampių II paplūdimiuose, Vingio parke bei Kintų skvere”, – planais dalijasi savivaldybės specialistas.

O kas bus su senais tualetais? Šiuo metu Vilniuje veikia 16 kanalizuotų tualetų. Dalį jų savivaldybė remontuos, o kai kurie bus keičiami autonominiais viešais tualetais.

„Dalį jų – Vokiečių gatvėje, V. Kudirkos aikštėje, Lukiškių aikštėje ir kai kuriuos kitus – planuojama remontuoti. Dalis esamų viešųjų tualetų bus keičiami naujais automatiniais (pavyzdžiui, Pamėnkalnio ir Polocko gatvėse)”, – komentuoja savivaldybės atstovas.