Iškart galime nuraminti – pavojaus sveikatai granitas tikrai nekelia. Visgi nieko keisto, jei kas akimirką ir išsigando – kad lietuviams trūksta žinių apie radioaktyvumą ir jonizuojančiąją spinduliuotę (paprasčiau žinomą kaip radiaciją) puikiai iliustruoja faktas, jog pirmosiomis Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą dienomis, kuomet rusai apšaudė Zaporožės atominę elektrinę, vaistinėse buvo išpirkti visi preparatai, turintys bent šiek tiek jodo.

„Delfi Plius“ kalbina Radiacinės saugos centro ekspertizės ir apšvietos departamento direktorių Julių Žiliuką. Šis paprastai ir aiškiai papasakoja ne tik apie Gedimino paminklą, bet ir su kokiomis radioaktyviomis problemomis praeityje yra susidūrusi Lietuva.

„Delfi Plius“ kalbina Radiacinės saugos centro ekspertizės ir apšvitos departamento direktorių Julių Žiliuką. Šis paprastai ir aiškiai papasakoja ne tik apie Gedimino paminklą, bet ir su kokiomis radiacinės saugos problemomis praeityje yra susidūrusi Lietuva. Pasirodo, savo šalies teritorijoje turėjome pavojų sveikatai kėlusią vietą viename mieste. Ir kalba eina tikrai ne apie Ignalinos atominę elektrinę. J. Žiliukas taip pat pasakoja, su kokiomis Černobylio atominės elektrinės avarijos pasekmėmis dar šiandien susiduria Lietuva.

Radioaktyvūs radiniai miškuose

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją