„Spręsdami mokyklų trūkumo iššūkį, projektuojame naujas, modernias ir ugdymo poreikius atliepiančias mokyklas. Tačiau negalime pamiršti ir jau esančių mokyklų. Juntame kokybinį skirtumą tarp senų ir naujų mokyklų, tad kryptingai dirbsime ir ties švietimo įstaigų atnaujinimu. Kviečiu architektus prisidėti kuriant naują ir modernų Vilnių su pačiomis geriausiomis ir patogiausiomis mokyklomis“, – sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Anot sostinės mero, rekonstruojant pastatus bus siekiama iš esmės pertvarkyti esamą pastatą, perskirstyti esamą ir suplanuoti papildomą mokyklos patalpų plotą, patalpas, ir, esant poreikiui, aukštų aukštį, pritaikant šiuolaikiniams reikalavimams ir poreikiams.

„Matome augantį projektuotojų susidomėjimą architektūriniais konkursais. Tuo džiaugiamės ir norime padėkoti visiems dalyvaujantiems ir besidalinantiems savo idėjomis. Su šių projektuotojų pagalba kuriame kokybiškas ir poreikius atitinkančias švietimo įstaigas“, – teigė Vilniaus vystymo kompanijos Finansų departamento direktorė Karolina Sakalauskaitė, laikinai einanti generalinės direktorės pareigas.

Projekto paslaugų vertė Kunigaikščio Gedimino progimnazijose sieks apie 412,7 tūkst. eurų (be PVM), Šeškinės pradinės mokyklos – apie 316,7 tūkst. eurų (be PVM), o Vyturio – apie 372,6 tūkst. eurų (be PVM).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją