Pasak Vilniaus rajono mero Roberto Duchnevičiaus, džiugu, kad pavyksta rasti sutarimą su žmonėmis ir galima bendromis jėgomis gerinti susisiekimo ir centralizuotų komunalinių paslaugų teikimą.

„Susisiekimo ir inžinerinė infrastruktūra reikalinga gyvenamosios aplinkos plėtrai. Taip pat paslaugų kokybės gerinimui ir prieinamumo didinimui, kartu tausojant aplinką. Vilniaus rajono gyventojams plečiamos galimybės jungtis prie centralizuotų vandentvarkos tinklų. Per šios vasaros karščius susidūrėme su problema, kai gyventojai į savo namus nepakankamai gaudavo geriamojo vandens. Be to, rajone dar labiau pagerės šilumos tiekimas, nuotekų tvarkymas“, – teigia meras R. Duchnevič.

Savivaldybė nurodo, kad perimami žemės sklypai, skirti susisiekimo komunikacijoms, ribojasi su gatvėmis, kurios yra priskiriamos prie viešųjų kelių ir inžinerinių tinklų tiesimo. Jie bus perduodami savivaldybės nuosavybėn neatlygintinai pagal notarinę paramos sutartį.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo organizavimui reikalingą nekilnojamąjį turtą savivaldybė perims Maišiagalos seniūnijoje, Pievų gatvėje pagal sudarytą ir įvykdytą savivaldybės infrastruktūros plėtros sutartį, išmokant kompensaciją įstatymų nustatyta tvarka.

Taip pat planuojama neatlygintinai perimti žemės sklypus, kurie yra skirti susisiekimo komunikacijoms ir inžineriniams tinklams tiesti bei įrengti viešąją vandentvarkos infrastruktūrą Riešės seniūnijoje, Didžiojoje Riešėje, Šypsenų ir Mokyklos gatvėse, rašoma pranešime.

Šis turtas vėliau bus perduotas atitinkamai geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo veiklą vykdančios įmonės nuosavybėn.

Pažymima, kad savivaldybei yra numatyta savarankiškoji funkcija „šilumos ir geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo organizavimas“. Perėmusi turtą savivaldybė galės tinkamai įgyvendinti ir kitą jai priskirtą savarankiškąją funkciją – vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūra, taisymas, tiesimas ir saugaus eismo organizavimas, be to, atsiras didesnė galimybė ateityje gerinti gatvių infrastruktūrą.

Prie Zujūnų kapinių – nauja automobilių stovėjimo aikštelė

Savivaldybė praneša, kad dar vienu sprendimu taryba pritarė suformuoti apie 0,07 ha ploto susisiekimo ir inžinerinių komunikacijų aptarnavimo objektų teritorijos žemės sklypą Zujūnų seniūnijoje, Papiškių kaime, Draugų gatvėje. Jame bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

„Vilniaus rajono gyventojų patogumui bus įrengta automobilių trumpalaikio stovėjimo aikštelė prie esamų kapinių. Šiuo sprendimu realizuosime visuomenės poreikį patogiai atvykti ir palikti savo transporto priemones, lankant artimuosius jų amžinojo poilsio vietoje“, – pažymi Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vladislavas Kondratovičius.

Suformavus ir įregistravus šį žemės sklypą, savivaldybė kreipsis į Nacionalinę žemės tarnybą prie Aplinkos ministerijos dėl valstybinės žemės sklypo perdavimo neatlygintinai juo naudotis.

Vilniaus rajono savivaldybės taryba galutinai dėl šių sprendimų turės dar kartą balsuoti priėmimo stadijoje. Tai numatoma padaryti artimiausiame tarybos posėdyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją