Skelbiama, kad kartu opozicija teikia siūlymą esamą skverą, atlikus reikiamas teisines procedūras dėl žemės ir įteisinus skvero atramines sienutes Vilniaus miesto tarybos vardu, išsaugoti kaip viešą vilniečių erdvę.

Taip pat siūloma, kad Vilniaus savivaldybė parengtų šio skvero rekonstrukcijos projektą, kuriame būtų išsaugoti želdynai ir sutvarkyta aplinka.

„Kad kalbos neliktų kalbomis, o visuomenės pasipiktinimas tik įrašais socialiniuose tinkluose, raginame miesto merą ir savivaldybės administraciją imtis įstatymais numatytų veiksmų, kurie realiai šį skverą paverstų dar viena vieša aikšte Vilniuje, o kartu būtų išsaugomi želdynai bei šios vietos istorinė svarba“ – ragina Artūras Zuokas.

Opozicijos įsitikinimu, toks statusas ateityje nepaliktų teisinių spragų: įvykiai parodė, kad tik visuomenės dėka šis skveras buvo išgelbėtas, mat pati Vilniaus miesto savivaldybė derino projektinius pasiūlymus, kurie ne tik leido rekonstruoti statinį, esantį J. Basanavičiaus g. 14A, bet ir iškirsti medžius, kurie augo ne virš pastato, o istoriškai susiformavusiame skvere, pažymima pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją