Štai kokį stebuklą menininkai sukūrė Kalnų parke:

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, parko temą įkvėpė 700-ąsias metines švenčiantis Vilnius. Lankytojai kviečiami leistis į kelionę laiku, daugiau kaip šešis šimtmečius atgal į didingą praeitį, kai Lietuvą valdė Gediminas ir jo ainiai, Vilnius tapo sostine, o dėl sosto vyko nuožmios kovos.

Pusantro kilometro take lankytojai gali išvysti kunigaikštį Gediminą ir jo lemtingą sapną išaiškinusį žynį Lizdeiką, gali pajusti viduramžių laikų miesto dvasią, riterių ir karių jėgą, Vytauto didybę ir daugybę kitų šviesų instaliacijų, kurios ne tik supažindins su sostinės kūrimosi istorija, bet ir padovanos neišdildomus įspūdžius.

Parke apsilankę Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai išvys įspūdingą menininko architekto Manto Maziliausko sukurtą skulptūrą – „Vilkas“.

Svarbu atminti, kad parko atidarymo laikas viso sezono metu priklausys nuo saulėlydžio. Spalio 27–28 d. „Lumina“ parkas dirbs nuo 18.30 iki 22.00. Paskutiniai lankytojai įleidžiami – 21.00 val. Nuo spalio 29 d. parkas dirbs nuo 17 val.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad parke nebus galimas atsiskaitymas grynaisiais pinigais.

Organizatoriai praneša, kad „Lumina“ parko teritorijoje automobilių parkavimo nėra. Lankytojai kviečiami atvykti pėstute arba visuomeniniu transportu, nes viešų automobilių parkavimo vietų skaičius yra labai ribotas ir nutolęs nuo „Lumina“ parko.

Savo ruožtu „Delfi“ primena, kad šis parkas nėra vienintelis šiuo metu kovojantis dėl vilniečių dėmesio. Dar vienas „Lumina“ parkas veikia Kairėnuose, VU Botanikos sode.

Taip pat iki lapkričio 5 d. Vingio parke veikia Helovino parkas – čia tiek maži, tiek dideli gali pajusti adrenaliną. „Delfi“ fotografos jau svečiavosi šiame šiurpiame parke:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)