Senieji laiptai visiškai apiro, todėl buvo priimtas sprendimas užtverti juos dar rugsėjo pradžioje. Akivaizdu, Lumina parkas patekimui į Trijų kryžių kalną netrukdo, o lankytojai raginami pasinaudoti Trijų Kryžių kalno šiaurinėje pusėje, nuo T. Kosciuškos gatvės pusės (nuo buv. Areštinės), įrengtais laiptais.

„Kelias prie Trijų kryžių yra visada atviras, 24 valandas per parą. Rekomenduojame prie jų eiti naujais, saugiais laiptais iš Kosčiuskos gatvės. Labai tikėtina, kad pakeliui esanti atnaujinta Kreivojo kalno aplinka, takai, aikštelės ir gojeliai bus malonus netikėtumas net ir vilniečiams“, – pakomentavo Solveiga Rusytė Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos kultūrinių renginių koordinatorė.

Laikinai iš Bekešo pliažo pusės į kalną nepateksime. „Vilniaus pilys“ šiuo metu ieško galimybių atnaujinti senuosius laiptus.

Nors patekimas į Trijų kryžių kalną yra įmanomas 24/7 ,,Pilių direkcija” ragina būti atsargiems, ypač tamsiuoju paros metu, nes takai nėra apšviesti. Patekimas į kalną taip pat yra komplikuotas negalią turintiems žmonėms.