Ukmergėje tradicija jau tapęs Vasario 16–osios žygis organizuojamas trečiąjį kartą.
Kiekvienais metais žygeivių gretos didėja ir už Lietuvos Nepriklausomybę eina vis daugiau žmonių, kurie neišsigąsta nepalankaus oro ar slidaus kelio.

Pasirinkę netradiciškai švęsti valstybinę šventę žmonės keliauja iš Ukmergės į Pabaiską pėsčiomis, atstumas siekia 12km, o iš ten palydi išbėgančius bėgikus, prie kurio visuomet tradiciškai prisijungia ir Rolandas Kazlas, rašoma pranešime spaudai.

Nuo 50 žmonių prasidėjęs pirmasis žygis, antraisiais metais surinkęs 70 žmonių, o šiais metais turintis siekį surinkti 150 žmonių, pėsčiųjų žygis tampa tradicija, kaip ir bėgimas už Ukmergę Pabaiskas – Ukmergė. Tikimasi, jog 12 km neišgąsdins žemiečių ir prie žygio prisijungs vis daugiau palaikančių ir propaguojančių sveikatingumą judriausiųjų.

Šiais metais prie žygiuojančių žada prisijungti ir Skautai su jaunąja auditorija.

Ypatingi šie metai tuo, jog visi žygiuojantys raginami atsisiųsti ir naudoti programėlę #walk15, kurią sukūrė Vlada Musvydaitė, Lietuvos lengvosios atletikos čempionė ir sveikatingumo motyvatorė. Atsisiuntus programėlę galima prisijungti prie iššūkio ir vienu metu eiti ne tik už Vasario 16-osios šventę, bet ir už Ukmergę. Praėjus tam tikrą kiekį žingsnių galima gauti nuolaidas įvairioms sveikatingumo paslaugoms, SPA, ar sveikatingumo produktams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)