Vilnietė Kristina nuotraukose užfiksavo, kad šalia kavinės esančioje terasoje pilna laiką leidžiančių žmonių, prie įrengtų stalelių geriančių gretimoje kavinėje įsigytą kavą. Terasoje taip pat dega šviesos, veikia šildytuvai.

Kadangi dėl karantino tiek vidaus, tiek lauko kavinių veikla šiuo metu draudžiama, kilo klausimas, ar taip nėra pažeidžiami ribojimai.

Prisiskambinus į nurodytą kavinę, atsiliepusi darbuotoja patvirtino, kad lauko terasa įrengta pačios kavinės iniciatyva. Vis dėlto ji patikino, kad tiek maistas, tiek gėrimai yra parduodami tik išsinešimui. „Žmonės tą pačią kavą gertų atsisėdę ant bet kurio suolelio Vingio parke, be kaukių, tad šildomoje terasoje jiems tiesiog patogiau“, – sakė, pašnekovė. Be to, kavinės darbuotoja užtikrino, kad terasoje laikomasi visų saugumo reikalavimų, išlaikomi atstumai tarp stalelių.

Susisiekus su sostinės policijos atstovais paaiškėjo, kad šią savaitę iškvietimų į minimą kavinę dėl galimai pažeidžiamų karantino sąlygų nebuvo gauta. Jei toks skundas būtų užfiksuotas, pareigūnai aiškintųsi, ar galimybė sėdėti lauko terasoje atitinka karantino reikalavimus.

Primename, kad karantinas Lietuvoje pratęstas iki vasario 28 d. Šiuo metu žmonės negali būti aptarnaujami nei vidaus, nei lauko kavinėse. Prekiauti maistu ir gėrimais išsinešimui nėra draudžiama.

„Delfi“ neseniai rašė apie tai, kad nubaustas buvo verslininkas, leidęs klientams prisėsti prie stacionarių staliukų lauke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)