„Kiekvienai žiniasklaidos priemonei reikia rinkodaros kampanijų. Be to, ELTA auga, vystosi – dėl to ir nori dar labiau save parodyti. Trečias dalykas, jei kalbėsime apie žiniasklaidos priemones, tarsi būtų galima pasakyti, kam joms reikia rinkodaros kampanijų, juk jos visur matomos – ar tai būtų interneto portalas, ar radijas, ar televizija, tai yra kiaurą parą rinkodaros kampanija. Bet naujienų agentūros specifika ta, kad nors ji teikia bazinę informaciją visoms žiniasklaidos priemonėms, tą informacinį pagrindą, ant kurio visos žiniasklaidos priemonės kasdien atsistoja, ji šiek tiek lieka už kadro“, – sako V. Bruveris.

„Kai plačiojoje visuomenėje klausiama, kas yra naujienų agentūra, žmonės dažnai susimąsto ir pasimeta, pradeda galvoti, kur ji yra, kaip ji gali būti matoma. Žmonės dažnai ne visai supranta, kaip funkcionuoja žiniasklaidos ekosistema ir kokį vaidmenį atlieka naujienų agentūros – kad jos teikia informaciją visiems užsakovams ir žiniasklaidos priemonėms. Žmonės ne visada susimąsto, kad didelė dalis kasdienės informacijos, kurią jie gauna iš visų kanalų, visų televizijų, radijų ir interneto portalų, yra ir naujienų agentūrų teikiama informacija“, – kalbėjo jis.

Rinkodaros vaizdo įraše, kuriam panaudotas legendinės laidos „Klausimėlis“ formatas, žmonės mėgina atsakyti į klausimus apie naujienų agentūrą ELTA, o V. Bruveris paaiškina, buvo jie teisūs ar ne visai.

„Bandome vaizdo įraše pateikti atsakymus į pagrindinius klausimus, kas yra ELTA, kaip ji veikia ir ką daro“, – sakė V. Bruveris.

Jo paties žmonių atsakymai nenustebino.

„Tik patvirtino, kad vieni žmonės labiau gaudosi ir supranta, kiti – mažiau. Mano nuomone, tai natūralu, bet, aišku, tokiais neramiais laikais, neramiais ir informacine prasme, būtų geriau, kad kuo daugiau žmonių suprastų pagrindinius principus, kaip tradicinė žiniasklaida funkcionuoja ir kas ji yra – gal kažkiek ir mūsų rinkodara prie to supratimo prisidės“, – vylėsi jis.

Naujienų agentūra ELTA nuosekliai plečia savo siūlomą turinį. Be įprasto naujienų pranešimo, ELTA skelbia vyr. redaktoriaus V. Bruverio vaizdo formato interviu „ELTA Zoomas“, kuriame apie svarbius pasauliui įvykius jis kalbina autoritetingus užsienio ekspertus. Kiekvieną penktadienį ELTA žurnalistai publikuoja vaizdo interviu „ELTA kampas“ apie aktualiausius įvykius Lietuvoje. Agentūros turinys taip pat turi specialias „Tvarios Lietuvos“, regionų bei finansinio raštingumo rubrikas.

Pranešdama tarptautines naujienas, ELTA bendradarbiauja su daug tarptautinių partnerių, tarp kurių yra ukrainiečių agentūra „Ukrinform“, taip pat šią vasarą partnerių sąrašą papildė Lenkijos naujienų agentūra PAP.

ELTA savo prenumeratoriams siūlo išskirtinį, išsamų istorinį fotoarchyvą, kuris nuolat pildomas nuotraukomis ir vaizdo medžiagomis tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. ELTA prenumeruoja vienos didžiausių naujienų agentūrų pasaulyje EPA, archyve turinčios daugiau nei 10 mln. nuotraukų ir vaizdo įrašų, medžiagas, taip pat daugiau nei 70 metų veikiančios nepriklausomos vokiečių naujienų agentūros DPA medžiagą bei AFP – tarptautinės Prancūzijos naujienų agentūros informacinį srautą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją