Birželio 18 d. vienoje feisbuko grupėje vilnietė Rita pasidalino nuotraukomis, kaip Japoniškas sodas atrodo birželio mėnesį. Nuotraukose galima pamatyti, kad išskirtiniame japoniškame sode liko mažai Japonijos – čia karaliauja piktžolės ir net invaziniai lubinai. Grupės nariai negailėjo kritikos: vieni tikino, kad čia nepagarba Japonijai, kiti – kad reikia patiems eiti ravėti.

Štai kaip birželį atrodo Japoniškas sodas

„Delfi“ kreipėsi į savivaldybę dėl liūdnos sodos situacijos ir gavo štai tokį atsakymą: „Japoniškas sodas yra nauja, vis dar besiformuojanti laisvalaikio vieta. Apgailestaujame, kad lankytis sode pripratusiems ir pamėgusiems gyventojams dar tenka susidurti su trūkumais. Siekiant greičiau į juos reaguoti ir labiau atliepti vilniečių lūkesčius, Japonišką sodą prižiūrinti VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ pastarosiomis dienomis padidino savo pajėgumus.“

Štai kaip birželį atrodo Japoniškas sodas

Vilniečiams ir miesto svečiams nemokamas Japoniškas sodas savo duris atvėrė balandžio 21 dieną.

„Pagaliau: Vilnius turi savo japonišką sodą! Tikri japoniški sodai kuriami dešimtmečiais ar net šimtmečiais, bet visada būna pradžia. Vilniuje nuo šiandien pradeda veikti Japoniškas sodas, kuris, esu įsitikinęs, čia gyvuos šimtmečius. Savaitgalį žada puikų orą – būtinai užsukę, jį rasite prie Žalgirio, Linkmenų ir Lvivo g. sankryžų“, – tada rašė tuometinis miesto meras Remigijus Šimašius.

Štai kaip birželį atrodo Japoniškas sodas

Sodo vietoje anksčiau buvo 5 hektarai nenaudojamos teritorijos. Ją miesto savivaldybė nusprendė paversti į japonišką sodą su japoniškai augalais, kuriais grožėtis bus galima vaikštant naujai įkurtais takais. Beje, tai bus dar viena vieta mieste, kur atsiras japoniškos vyšnios – sakuros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)