„Dėl vežėjų darbo organizavimo principų, pavyzdžiui, transporto priemonių gedimo, remonto, techninės apžiūros ar transporto priemonei patekus į eismo įvykį, dėl kurio nėra galimybės tęsti kelionės, gali pasitaikyti atvejų, kuomet vežėjas į maršrutus išleidžia transporto priemones be komposterių”, – portalui pasakojo Greta Vasiliauskaitė, JUDU Komunikacijos specialistė.

Informaciją apie neveikiančius komposterius (arba jų nebuvimą transporto priemonėje) gauna JUDU specialistai. Apie tokius atvejus yra informuojama ir keleivių kontrolė, todėl keleiviai tokiais atvejais negali būti baudžiami. Visgi, kaip pažymi specialistė, net ir tokie atvejai neatleidžia keleivių nuo pareigos turėti viešojo transporto bilietą.

„Jei keleivis neturi „m.Ticket“ arba „Trafi“ programėlių ar ilgalaikio aktyvinto bilieto Vilniečio/JUDU kortelėje, jis privalo įsigyti popierinį bilietą iš vairuotojo ir kontrolės metu parodyti kontrolieriui – jeigu transporto priemonėje komposterio nėra, kontrolė tokį bilietėlį pažymi rankiniu būdu – perplėšia ir leidžia keleiviui tęsti kelionę”, – sako bendrovės atstovė.

„Troleibusai vaiduokliai” jau ne kartą buvo pastebėti viešojo transporto keleivių. Dažniausiai tai Čekoslovakijos gamybos troleibusai, kurie šiuo metu yra seniausi visame Vilniaus viešojo transporto parke. Troleibusus be komposterių keleiviai pastebėdavo 4 ir 17 maršrutuose.