„Gavome Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pritarimą, kad šie legendiniai, lankytojų labiausiai pamėgti fontanai galėtų veikti ilgiau. Oro sąlygos tam palankios, o ir nuotaiką keliantys vandens kūriniai dabar labai reikalingi“, – sako fontanus įrenginėjančios ir prižiūrinčios įmonės „Poolservice.LT“ direktoriaus Mantvydas Šakalys.

Pasak išskirtinių vandens projektų eksperto, fontanai dažniausiai uždaromi spalio mėnesio pirmosiomis dienomis ir yra jie išjungiami tam, kad galėtų saugiai peržiemoti iki pavasario. „Tačiau jau ne pirmą sezoną, matyt dėl klimato atšilimo, šilti rudens orai leidžia atidėti fontanų uždarymą“, - teigia M. Šakalys.

Fontanų uždarymo procedūra gana sudėtinga. Kas kartą yra išardomos fontanų sistemos, o visi jų mechanizmai kruopščiai išvalomi nuo likusio vandens ir išsausinami tam, kad minusinė žiemos temperatūra nebūtų gedimų priežastimi ateityje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Šias procedūras atlikus aplaidžiai ir nekruopščiai, pavasarį gali laukti nemaloni staigmena. Nenorėdami nuvilti fontanais besidžiaugiančių žmonių, o ypač mažųjų gerbėjų, vandens išvalymo procedūrą atliekame ypatingai atsakingai“, – ne kartą yra pažymėjęs įmonės direktorius.

Nors fontanų uždarymas nėra džiuginantys procesas miestiečiams, M. Šakalys primena, kad žiemą, ypatingai sostinėje, galima džiaugtis fontanais - virtusiais šviesos instaliacijomis. „Tikimės, kad Lukiškių aikštės fontano stiklinės ir šviečiančios kolbos tradiciškai taps Vilniaus miesto žiemos sezono simboliu“, - teigia projekto kūrėjas.

Per šį sezoną Lietuvoje pradėjo veikti beveik 30 naujų fontanų. Įspūdingiausiais projektais gali pasigirti didieji miestai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)