Žmonių gerumas – beribis

Šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25 d., jau dešimtus metus iš eilės Vilniaus Bernardinų parapija organizuoja šventinius pietus stokojantiems ir vienišiems žmonėms. Šventinė agapė vyks po 10.30 val. Šv. Mišių vidiniame bažnyčios kiemelyje.

Akimirkos iš ankstesnių metų šventinių pietų stokojantiems ir vienišiems žmonėms, Vilniaus Bernardinų nuotr.

Jau dešimt metų graži tradicija prie didžiulio stalo suburia nepasiturinčius ar vienišus žmones šventes sutikti drauge: stalą puošia šventinė staltiesė, o ant jo – ir naminis savanorių čia pat verdamas kisielius, ir gardžiausias aguoninis pyragas, ir kalėdinė klasika mandarinai.

„Galiu pasakyti, kad žmonės, iš esmės, nori prisidėti visada. Kadangi šiuos pietus rengiame jau 10-us metus, mūsų parapijiečiai žino ir jau iš anksto klausia, kuo šiemet gali padėti. Būna metų, kai sulaukiame itin daug savanorių, būna metų, kad itin gausiai atneša maisto, kiti nešioja ir dengia stalus ar pasisiūlo padainuoti. Šiemet sulaukėme norinčių padėti ir iš kitų Lietuvos miestų ir net iš užsienio. Žmonių išmonė ir gerumas beribis, visi nori kurti šventę, todėl esame jiems labai dėkingi“, – pasakoja viena iš šventinių pietų organizatorių, Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapijos komunikacijos koordinatorė Kristina Malevskienė.

Akimirkos iš ankstesnių metų šventinių pietų stokojantiems ir vienišiems žmonėms, Vilniaus Bernardinų nuotr.

Ieško ne tiek maisto, kiek bendrumo

Anot Kristinos, svarbiausia, kad apie šią šventę išgirstų ir ateitų kuo daugiau stokojančių ir vienišų žmonių, kurie neturi, su kuo švęsti: „Iš patirties matau, kad jie ateina ne tiek pavalgyti, kiek pabūti bendrystėje su kitais žmonėmis, švęsti, pasidalinti savo istorijomis. Todėl Šv. Kalėdos yra puiki vieta susitikimui – mūsų, savanorių, kurie turi šeimas, namus ir gausius stalus ir tų, kuriems viso šito reikia“, – kalba pašnekovė.

Tam, kad Kalėdinis stalas ir šiemet būtų netuščias, parapija kviečia gerumu dalintis tuos, kurie gali:

„Šiam kilniam tikslui mūsų gerųjų parapijiečių prašome prie šventinio stalo prisidėti balta ar raudona mišraine, minkštais pyragais ar skaniais sausainiais, kisieliumi, mandarinais ar šokoladiniais saldainiais. Maisto lauktume 25 dieną 10 val. bažnyčios koridoriuje.

Jei pažįstate stokojančių ar vienišų žmonių – paraginkite juos atvykti švęsti kartu. Ir, aišku, kviečiame visus parapijiečius – kurkime šventę sau ir kitiems“, – skelbė Bernardinų parapija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją