Keičiasi kalėdinis miestelis

Delfi pasidomėjo, kaip Vilniuje šįmet ruošiamasi pasitikti žiemos šventes. Apie artimiausius sostinės planus ir pasikeitimus papasakojo Vilniaus kultūros centro vadovas Pauliaus Jurgutis. Anot jo, svarbiausias dalykas, ruošiantis Kalėdoms, – vilniečių ir sostinės svečių saugumas.

„Daug dirbame tam, kad Kalėdos sostinėje būtų ne tik gražios ir jaukios, bet ir saugios. Pandemija niekur nepasitraukė, todėl turime užtikrinti gyventojų saugumą, – sako jis. – Todėl priėmėme sprendimą, kad šiemet Kalėdų miestelis nesitelks vienoje vietoje – tradicija tapusioje Katedros aikštėje.“

Pašnekovas patikslina, kad Kalėdinis miestelis bus įvairiose sostinės Senamiesčio vietose, kitaip tariant – sostinė taps viena didele kalėdine muge.

P. Jurgutis užsimena, kad šįmet Vilniuje vyks ne tik šventinė mugė, bet taip pat bus rodoma ir kalėdinė 3D pasaka. Žiūrovai ją galės išvysti gruodžio 25–29 dienomis ant Katedros sienos.

„Pasiruošimo šventėms darbai dar nebaigti, todėl jau artimiausiu metu plačiau pristatysime, kaip šiemet Vilnius švęs didžiąsias metų šventes“, – patikina Vilniau savivaldybės atstovas.

Dekoracijos – keliems metams į priekį

Dar viena žiemos pramoga bus skirta mėgstantiems laiką leisti aktyviai. Baltojo tilto prieigose bus įkurta ledo arena. Ji veiks po laikinai sukonstruotu stogu, mat arenoje be čiuožimo seansų vyks ir sporto bei kultūros renginiai, o tokia konstrukcija puikiai saugos nuo permainingų orų. Arenoje taip pat bus įrengtos tribūnos, veiks lauko kavinė.

Ne mažiau įdomu sužinoti, kaip sostinė papuoš savo žaliaskarę. Kaip skelbiama portale madeinVilnius.lt, nors organizatoriai smulkesnių detalių neatskleidžia, aišku yra viena – bus išlaikyta kelių metų tradicija, eglė susidarys iš metalinio karkaso.

Panašu, kad šįmet sostinė bus papuošta kaip pernai, o tokio sprendimo priežastis paprasta – dekoracijos pirktos keliems metams į priekį.

Šįmet eglės įžiebimas Vilniuje vyks lapkričio 27 dieną. Eglės Rotušėje įžiebimas planuojamas kiek vėliau – gruodžio 4-ąją.

Delfi kviečia prisiminti, kaip sostinė švenčių laukė praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)