„Siekdami, kad anksčiau statyti verslo centrai būtų konkurencingi naujai pastatytiems, juos turime atnaujinti. „Europa“ duris atvėrė dar 2004 m., nuo to laiko pasikeitė ne tik interjero tendencijos, bet ir verslo bendruomenės poreikiai. Šiuolaikiniai verslo centrai nėra vien biurų pastatai. Juose įsikūrusiai verslo bendruomenei reikalingas kokybiškas darbo ir poilsio balansas, moderni aplinka, komfortą kuriančios inovacijos“, – sako „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis.

Pagrindinis ir didžiausiais technologinis atnaujinto holo sprendimas – įrengtas modernus įeigos kontrolės valdymas. Nuo šiol verslo centro svečius aptarnaus dirbtiniu intelektu paremtas virtualus asistentas su balso atpažinimo sistema lietuvių ir anglų kalbomis. Jis sukurtas pasitelkiant neuroninį tinklą, o ne klausimų-atsakymų duomenų bazės principą.

Natūralumo įspūdis

Holą atnaujinusių architekto Ryčio Čimkaus ir interjero architektės Agnės Kirslienės teigimu, pasaulinės interjero tendencijos stengiasi grąžinti žmogų į gamtą. Kuriant verslo centro holo dizainą, buvo siekta jaukumo, tvarumo, bet kartu ir neperkrautos estetikos.

„Projektuojant interjero atnaujinimą, holo erdvę stengėmės išgryninti naudojant minimalias dekoro priemones: skirtingų baltų atspalvių ir tekstūrų paviršius, blizgius veidrodinius akcentus ir natūralią terasomis kylančią žalumą su dideliais medžiais“, – sako architektai.

Atnaujintame hole panaudotos veidrodinės lubos, kurios vizualiai į begalybę pratęsia į jas įsiremiančias kolonas, ir tokiu būdu dar labiau akcentuoja verslo centro architektūros tektoniką.

Pasak architektų, didžiausias iššūkis ir svarbiausias akcentas interjere buvo perpjauto avokado formos chromo vazonai medžiams. Visas interjeras užbaigtas papuošiant erdvę originaliais tapytojos Miglės Kosinskaitės darbais, kurtais atsižvelgiant į vestibiulio erdvę ir apdailos estetiką.

Be šių sprendimų, taip pat panaudota reljefinė skirtingų dekoratyvinių tinkų apdaila sienoms ir kolonoms, suformuota lenktų formų augalų terasų ir vandens baseinų kompozicija, kurios plastiškas formas padiktavo apskritimo formos pastato planas. Taip pat suformuota 3D efekto lamelių siena su veidrodiniu pagrindu, taip sukuriant dvigubą efektą: medžio lamelių bangavimas dėl veidrodžio efekto papildomai tarsi pratęsia erdvę už jų.

Renovuojamos ir kitos erdvės

Visuose verslo centro „Europa“ aukštuose renovuojamos ir bendro naudojimo erdvės bei tualetai. Siekiant mažinti poveikį aplinkai, apšvietimas keičiamas į modernų, tausojantį energijos išteklius.
Verslo centre taip pat įgyvendinami daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės atnaujinimo darbai. Užbaigti darbus planuojama kitų metų pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją