Vilniaus tiltai oficialių pavadinimų neturi. Tai reiškia, kad nei Žaliasis, nei Geležinio Vilko, nei Liubarto ir kiti vilniečiams puikiai pažįstami tiltai yra bevardžiai. Nauja savivaldybės taryba tikisi tai pakeisti greituoju metu ir visiems šiems tiltams suteikti naujus pavadinimus.

„Vilniaus savivaldybei nuosavybės teise priklausantys tiltai, kaip inžineriniai statiniai, iki šiol nebuvo įregistruoti Nekilnojamojo turto registre, dėl to negalėjo būti įregistruoti ir Adresų registre. Taigi jie neturėjo oficialių pavadinimų. Dėl pavadinimų įteisinimo sprendimą priima savivaldybės taryba, kuriai jau teikiami pirmieji keturi tiltų pavadinimai: Žaliasis, Žvėryno, Liubarto ir Geležinio Vilko. Tikimasi per šią tarybos kadenciją įteisinti visų Vilniuje esančių tiltų pavadinimus”, – pakomentavo Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Tiesa, didelių permainų nebus. Visiems šiems tiltams siūloma suteikti senus pavadinimus. Tai reiškia, kad Žaliasis tiltas ir toliau bus vadinamas Žaliuoju tiltu, Geležinio Vilko gaus oficialų Geležinio Vilko tilto vardą ir pan.

Taip pat Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė suteikti naujus pavadinimus kelioms gatvėms. Verkių seniūnijoje atsiras Dirsūno gatvė, o Panerių seniūnijoje atsiras net trys nauji gatvių vardai: Emilijos Jasmantaitės-Vileišienės, Onos Brazauskaitės-Mašiotienės, Bronislavos Šėmytės-Biržiškienės.