„Kaip ir žadėjome, mes ir toliau plečiame pramogų ir paslaugų pasirinkimą Siauruko keleiviams. Šiemet atnaujinome Anykščių siaurojo geležinkelio stotyje esantį stoties viršininko kabinetą, kuriame pristatome galimybę pasinaudoti pašto paslauga ir išsiųsti Siauruko atvirlaiškius savo draugams ar artimiesiems“, – sako VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius dr. Darius Liutikas.

Paštas buvo viena iš svarbių Siauruko krovinių dalių. Jau atidarymo metu 1899 m. Panevėžio – Švenčionėlių – Pastovų ruože buvo 6 pašto vagonai. Siauruko paštas įsikurs istoriniame atnaujintame stoties viršininko kabinete. Čia visi turistai ir siauruko keleiviai turės galimybę įsigyti VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ atvirlaiškį ir prieš ar po kelionės traukinuku išsiųsti jį savo artimiesiems, draugams, o vaikai močiutėms ar seneliams, kurie galbūt keliaudavo Siauruku jaunystėje.

Tai ne pirma šių metų naujovė Anykščių siaurojo geležinkelio stotyje. Vasaros pradžioje į Anykščius atvyko du atviro tipo vagonai aptempti skaidriais tentais, kurie apsaugo keleivius nuo dažnai užklumpančio trumpalaikio lietaus. Tokie vagonai suteikia keleiviams daugiau galimybių pasigrožėti apylinkių vaizdais ir Šventosios upės panorama, kuri atsiveria nuo geležinkelio tilto. Be to viename iš uždarų vagonų įrengtas oro kondicionierius.

Anykščių siaurojo geležinkelio stotyje atidarytas atnaujintas stoties Viršininko kabinetas su nauja pramoga

Pranešime žiniasklaidai primenama, kad reguliarūs reisai Anykščiai – Rubikiai – Anykščiai nuo gegužės pradžios iki spalio pabaigos organizuojami kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 11 val. Taip pat savaitgaliais 15.30, 16.00 ir 16.30 val. organizuojamos kelionės trumpuoju reisu. Trečiadieniais-penktadieniais trumpojo reiso iki Anykščių menų inkubatoriaus ir atgal pradžia 14 val. Taip pat Anykščiuose yra galimybė visiems norintiems pasivažinėti siaurojo geležinkelio bėgiais elektrine drezina.

Savo ruožtu Delfi primena, kad Anykščiai – miestas, gausus lankytinais objektais. Puntuko akmuo, garsusis Medžių lajų takas ir... į Gineso rekordų knygą patekęs objektas. Jį visai neseniai aprašė Delfi rubrika „Mano poveikis“.

Tai skulptūra „Eglė žalčių karalienė“. Ši skulptūra yra vienas iš medinių skulptūrų parko „Praeities takas“ eksponatų. Skulptūros aukštis siekia 25,11 m. Ąžuolinė skulptūra sumontuota iš 8 atskirų detalių. Montavimui nenaudotas metalas – tik mediniai kaiščiai ir klijai.

Į Gineso rekodrų knygą patekusi ąžuolinė skulptūra „Eglė žalčių karalienė”.

Kaip rašoma informaciniame stende šalia skulptūros, norint pasiekti pasaulio Gineso rekordą reikia kaip reikiant paplušėti – privaloma laikytis būtent tos kategorijos rekordo reikalavimų. Prieš pradedant skulptūros gamybos procesą reikėjo pateikti eskizą ir gauti Gineso komandos patvirtinimą, kad planuojama skulptūra atitinka jų reikalavimus. Gavus patvirtinimą prasidėjo skulptūros kūrimo procesas, kuris turėjo būti fiksuojamas filmuojant ir fotografuojant svarbiausius momentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją