Vyras sakė gyvenąs V. Mačernio gatvės 9-uoju numeriu pažymėtame name. Norėdamas jį pasiekti, turi važiuoti siaura gatvele pro tos gatvės 1, 3, 5 ir 7 namus. Būtent ši įvaža jau kelis mėnesius panaši į karo lauką, mat čia dirba „Plungės lagūnos“ sunkioji technika – bendrovės „Plungės vandenys“ užsakymu senus kanalizacijos vamzdžius keičia naujais.

Regis, tokiu „Plungės vandenų“ vykdomu projektu reikėtų tik džiaugtis. Bet gyventojus neramina tai, kad ta sunkiasvorė technika, vis rausdama griovius tose pačiose vietose, baigia visai suardyti gatvelės ir šaligatvių dangą.

„Iš pradžių, kai pamatėme, kad antrąkart toje pačioje vietoje kasa, su kaimynais juokavome, kad gal kokį brangų įrankį netyčia užkasė, o dabar ieško. Bet kai tai pasikartojo antrą ir trečią kartą, tapo nebejuokinga. Tų darbininkų klausiau, ką jie čia daro. Teišgirdau: „Ne tavo reikalas, nesikišk. Kiek norėsim, tiek ir kasim.“ Tai ką su tokiais išsiaiškinsi?! Gal jums pavyks ką daugiau sužinoti“, – kalbėjo E. Užpalis.

„Žemaitis“ susisiekė su „Plungės vandenų“ vyriausiuoju inžinieriumi Arvydu Jurkaičiu ir išgirdo, kad įmonė šiuo metu įgyvendina kelis Europos Sąjungos finansuojamus projektus. Vienas jų – senų kanalizacijos vamzdžių keitimas.

„Pasirinkome kelias atkarpas A. Jucio, A. Vaišvilos ir V. Mačernio gatvėse, kur dažniausiai įvykdavo avarijų. Tarp jų – ir jūsų minėtasis keliukas tarp V. Mačernio g. 1-ojo ir 9-ojo namų. Esame ir anksčiau gavę gyventojų nusiskundimų, kad rangovai toje pačioje vietoje kasa kelis kartus. Bet jie išaiškino, jog kartais tai neišvengiama, nes reikia kelis kartus prieiti prie to paties po žeme esančio šulinio: iš pradžių vieną atkarpą prie jo prijungti, vėliau – kitą. Tokia technologija“, – kalbėjo A. Jurkaitis.

Jis minėjo, kad pagal sutartį šie darbai turės būti baigti iki rugsėjo. Be to, rangovas įpareigotas atstatyti buvusią gatvės ar šaligatvio dangą, tad gyventojams esą tikrai nėra ko būgštauti, jog keliai ar šaligatviai liks duobėti.

Beje, nepatogumų šiuo metu dėl „Plungės vandenų“ užsakytų darbų patiria ne tik A. Jucio, A. Vaišvilos ir V. Mačernio gatvių gyventojai. Nuotekų ir vandentiekio vamzdžiai taip pat keičiami Dariaus ir Girėno gatvėje, vadinamajame kareivinių kvartale, nuotekų tinklai – atkarpoje nuo Sinagogų gatvės siurblinės iki I. Končiaus gatvės.

Dar keliose miesto vietose atnaujinami lietaus nuotekų tinklai. Didžioji dalis darbų turėtų būti baigti per šiuos metus, tad gyventojai turėtų apsišarvuoti kantrybe ir būti pakantesni gatvėse burzgiančiai sunkiasvorei technikai bei jos keliamam triukšmui.