Pasižadėjo sau panirti į eketę

Energija ir pozityvumu trykštanti pareigūnė pasakojo, jog bristi į stingdantį šaltį sau pasižadėjo dar rudenį. „Išsikėliau sau iššūkį, kad žiemą maudysiuosi eketėje, – prisiminė moteris. – Į šį procesą įtraukiau ir artimiausią žmogų – vyrą Artūrą“.

Paspaudus šaltukui, kada vandens telkinius užklojo pirmasis ledas, pora ėmė dairytis ekečių ir nustebo niekur jų neradę. Sakė iškart galvoje šmėstelėjo mintis, jog tik jiedu ieško tokių pramogų žiemą. „O gal vis tik yra mėgstančiųjų šaltas maudynes, tik nėra, kas tam suburtų, suvestų su bendraminčiais“, – svarstė plungiškiai.

Tada Inga nutarė parašyti Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentui Simonui Dailidei. Nevyniodama žodžių į vatą, moteris jam pareiškė, jog Plungėje reikia kurti oficialią „ruonių“ grupę, kuri suvienytų visus Plungės krašto ledinių maudynių gerbėjus – ir mėgėjus, ir dar tik pradedančiuosius – į vieną būrį.

Pareigūnė subūrė ledinio vandens mėgėjus

„Feisbuke įkūriau grupę „Eketė Plungėje“, šiandien vienijančią jau ne vieną šimtą bendraminčių, ir nieko nelaukdama suplanavau renginį – žiemiškas maudynes“, – pasakojo sveiką gyvenimo būdą drauge su vyru ir trimis sūnumis propaguojanti moteris.

Susirinko kelios dešimtys „ruonių“

I. Šakinės renginys įvyko praėjusį šeštadienį. Plungiškė neslėpė, jog iki jo širdyje kirbėjo lengvas jauduliukas – Inga nerimavo, jog gali nutikti taip, kad į ledinį vandenį jai teks bristi tik vyro draugijoje, nes niekas nesusidomės tokia nekasdiene, ryžto ir nusiteikimo reikalaujančia pramoga.

„Bet artėjant numatytam renginio laikui, mašinų stovėjimo aikštelėje prie vadinamosios Plungės jūros, Kaušėnų kaime, nebetilpo automobiliai – žmonių susirinko apie trisdešimt. Vyrai iškirto eketę ir paruošė „baseiną“. Padarėme mankštelę, kurią pravedė mano draugė – trenerė Kornelija. Ačiū jai už tai. O tada, apšilę, šokome į ledinį vandenį ir džiaugėmės tokia bendryste. Žmonės buvo laimingi, pasikrovė energijos ir gerų emocijų“, – įspūdžiais dalijosi plungiškė ir pasidžiaugė, jog ir oras tądien lepino – švietė saulė, nebuvo jokio vėjelio.

Po maudynių „ruoniai“ atsigėrė arbatos ir išsiskirstė. Visi iki vieno maudynių dalyviai liko patenkinti bendryste bei galimybe išbandyti šią žiemos pramogą. Susirinkusieji kalbėjo, jog būtų smagu darsyk susitikti tokiame renginyje.

Matydama tokį entuziazmą, I. Šakinė nutarė kiekvieną šeštadienį norinčiuosius kviesti į eketę, tad jau rytoj, 11 val., visi vėl laukiami Kaušėnuose. „Sunku ir apsakyti, koks geras jausmas panirti į ledinį vandenį. Siūlau visiems išbandyti“, – ragina žiemos maudynių Plungėje iniciatorė.

Ledinių maudynių nori ir sūnūs

Anot plungiškės, maudymasis žiemą vandens telkinyje turi teigiamą įtaka tiek fizinei, tiek emocinei sveikatai. Tai – labai efektyvi ir nemokama priemonė pagerinti širdies darbą, kraujo apykaitą, emocijas, nuotaiką, elgseną, miegą, ugdyti atsparumą ligoms.

„Visi, kas nedrįsta ir bijo, nuoširdžiai kviečiu prisijungti, pasidalinsiu savo patirtimi ir drauge galėsime mėgautis šiuo malonumu“, – su didžiuliu užsidegimu kalbėjo sveiką gyvenimo būdą propaguojanti pareigūnė.

Moteris sakė, jog sveikai gyventi stengiasi visa šeima – ir vyras, ir dviejų, septynerių bei devynerių sūnūs sveikai maitinasi, daug laiko praleidžia gryname ore. Moteris norėtų paskatinti ir kitus plungiškius žengti sveikesnio gyvenimo link.

Inga tiki, jog vieną dieną į eketę ners ir jos atžalos, kurios akylai stebėjo šeštadienį vykusias „ruonių“ maudynes ir išreiškė didžiulį susidomėjimą jomis. „Kol kas vaikų neskubame kišti į ledinį vandenį, tačiau tokį norą jie jau išsakė“, – šypsojosi plungiškė, ledines maudynes išbandžiusi ne tik Plungės jūroje, bet ir Platelių ežere. Vis tik Kaušėnuose esantis tvenkinys, moters žodžiais, – mieliausias.