„Šios modernios salės, šių kultūros rūmų atidarymo visa Jurbarko krašto bendruomenė laukė, skaičiuodama kiekvieną dieną. Pagaliau turime vieną iš geriausių visoje Vakarų Lietuvoje salę, meno kolektyvai – patogias ir jaukias patalpas repeticijoms, antrame centro aukšte – parodoms eksponuoti pritaikytas erdves“, – išplatintame pranešime cituojamas savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Savivaldybės teigimu, Jurbarko kultūros centro pastato kapitalinis remontas dėl itin didelės apimties darbų ir poreikio rasti finansavimo šaltinius vyko keliais etapais.

2015–2019 metais buvo sutvarkytas vakarinis kultūros centro korpusas, kuriame vyksta mėgėjų meno kolektyvų repeticijos. Šios dalies remontui buvo skirta 1,3 mln. eurų.

Iškart po to kultūros centro kieme buvo pradėti priešgaisrinio rezervuaro ir apsaugos įrengimo darbai, o 2020 metais prasidėjo Jurbarko kultūros centro pastato kapitalinio remonto ir naujos statybos darbai.

2020 metų liepos pradžioje buvo pasirašyta 36 mėnesių trukmės rangos darbų sutartis su UAB „Projektas KARMA“. Sutarties vertė – 2,8 mln. eurų. Vėliau, pasak savivaldybės, dėl atsiradusių papildomų darbų ir sparčiai augančios infliacijos, sutarties vertė išaugo ir pasiekė daugiau kaip 3,3 mln. eurų sumą.

Didžiojoje Jurbarko kultūros centro salėje buvo pakeista grindų danga, išdažytos sienos, sumontuotos naujos žiūrovų kėdės, įrengti patogūs įvažiavimai neįgaliesiems, apsauginiai atitvarai, įsigyta salės vaizdo projekcinė sistema, scenos mechanizacijos įrenginiai, užuolaidos, apšvietimo ir įgarsinimo aparatūra, akustikos įrengimai.

Pranešime pažymima, kad kultūros centre įrengta ir nauja rūbinė, kurią lengvai galima transformuoti į papildomą erdvę. Taip pat atnaujinti kabinetai, tualetai, persirengimo ir grimo kambariai, o antro aukšto fojė įrengta parodų organizavimui reikalinga infrastruktūra.

Kultūros centro renovacijai 2020–2021 metais Kultūros ministerija skyrė 2,4 mln. eurų, 2021–2023 metais iš Jurbarko rajono savivaldybės biudžeto skirta 1,8 mln. eurų.

Iš viso Jurbarko kultūros centro pastato kapitaliniam remontui ir naujai įrengtiems priešgaisriniams rezervuarams ir apsaugai 2015–2023 metais skirta daugiau kaip 5,5 mln. eurų, pranešė savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją