Kai kurie miesto gyventojai, pamatę plintančias nuotraukas, sunerimo, jog Šiauliai neteks savo garsenybės.

„Juk medis žinomas, miesto lankytojai atvyksta prie jo nusifotografuoti. O be to, juk tai tam tikra tradicija, kam ją naikinti?“ – rašė šiaulietis Tomas savo paskyroje.

Jam antrino Greta, sakydama, jog mieste yra ir svarbesnių darbų negu lankytino objekto naikinimas.

Nors ne vienas komentatorius tokiai nuomonei ir pritarė, kai kurie sakė, kad seniai buvo laikas medį išvaduoti nuo svetimkūnių.

„Batų medis“ po atnaujinimo

„Delfi“ pasidomėjus, ar tikrai batų ant „batų medžio“ neliks, Šiaulių miesto savivaldybės komunikacijos specialistas Vitalis Lebedis užtikrino, kad traukos taškas niekur nedings – nuspręsta atsikratyti tik prasčiausios būklės batų.

„Vienu iš Šiaulių miesto simbolių tapęs „batų medis“ Šiaulių pėsčiųjų bulvare tik buvo sutvarkytas. Kai kurie batai kabojo „ant vieno siūlelio“, batų svorio nebeišlaikė plonesnės medžio šakos. Darbininkai penktadienį nuėmė visus batus, apžiūrėjo juos ir išrinko geriausios būklės. Pirmadienį apie 40 porų vėl užkabinta ant storesnių šakų, kad tvirtai laikytųsi (nekristų ant praeivių) ir netrukdytų medžio vegetacijai“, – teigė V. Lebedis.

Kaip rašoma tinklalapyje „Visit Šiauliai“, Šiaulių dailės galerijos kaimynystėje augantį medį originaliai batais papuošė ne menininkai, o čia pat riedlentėmis, riedučiais, BMX dviračiais važinėjantys paaugliai. Mesti batų porą į medį po sezono rudenį tapo jų tradiciniu ritualu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)